El proper dilluns començarà la reparació de les rondes perimetrals de Xàbia

30 ene 2012 El departament d'Obres també procedirà a llimar les voreres

La regidoria d'Obres de Xàbia informa que, a partir de la setmana vinent, començaran a escometre's els treballs de reparació i millora en les rondes perimetrals del Centre Històric. Com ja es va explicar, l'empresa que es va encarregar de remodelar les rondes ha de substituir adoquins que s'han soltat del ferm i papereres que s'han oxidat. Es tracta de reparacions incloses en la garantia de l'obra, per la qual cosa no suposaran cap desemborsament de les arques municipals.
El calendari reflectit en el pla d'obra començarà el dilluns 6 de febrer en dos trams: carrer Sant Joaquín fins a la Ronda Colón (s'habilitarà un itinerari alternatiu per als cotxes a través del carrer La Fuente) i el tram inferior de Príncep d'Astúries (des de l'encreuament amb el carrer Buenaire fins a la placeta del Convent, que també es podrà sortejar a través de la plaça Constitució). Els treballs es perllongaran com a màxim uns 10 dies per cada tram i l'Ajuntament vol demanar disculpes per les molèsties que puguen originar.
Seguint el calendari d'obra previst, la setmana del 16 al 26 de febrer s'actuarà en altres segments viaris: Ronda Sud (des de la placeta del Convent al Portal del Clot), i carrer Doctor Borrull (des de la placeta al carrer Sant Vicent). La tercera fase serà del 26 de febrer a 7 de març i es treballarà en la Ronda Sud (del Portal del Clot a l'Avinguda d'Alacant) mentre que l'última fase, del 7 al 17 de març, afectarà a la Ronda Nord (d'Avinguda d'Alacant, Plaza Marina Alta i primer tram de Príncep d'Astúries fins al carrer Buenaire).
Com va avançar el responsable d'Obres, Paco Torres, el departament aprofitarà per a dur a terme el llimat de les voreres en aquests carrers, acció sol·licitada per les associacions de veïns i d'empresaris per a reduir les rebentades de pneumàtics i el perill que un vianant que caiga es ferisca de gravetat. Aquests treballs s'han encarregat a una empresa local i estan taxats a 0’70 euros el metre lineal pel que es calcula que costaran menys de 2.000 euros en total.