La renovació del passeig de l'Arenal s'ajorna fins després de l'estiu

27 ene 2012 El ple tria als membres del consell permanent de Turisme

La renovació urbana del passeig de l'Arenal de Xàbia, obra inclosa en el Pla Confiança, es retardarà fins després de l'estiu. A preguntes del PP, l'alcalde, José Chulvi, va informar en el ple d'ahir als regidors de la Corporació que la tramitació de l'expedient està dilatant-se més del previst, per la qual cosa els terminis que inicialment els va facilitar la Conselleria d'Infraestructures no van a complir-se. La nova data que es barreja per a l'inici de la reforma és abril i el seu termini d'execució mínim, quatre mesos.
Davant aquesta conjuntura i vist que ningú pot garantir que les obres estiguen acabades abans de l'estiu, l'equip de govern de Xàbia opina que és millor demanar un ajornament dels treballs fins després de la temporada estival. Aquesta decisió s'ha comunicat a l'associació d'empresaris de la platja, un sector que es veurà directament afectat per l'obra i que coincideix que el més sensat és no començar fins a octubre i així garantir una temporada vacacional sense problemes.
L'alcalde va insistir que, des que va assumir el govern local, ha remès nombroses cartes tant a la Conselleria d'Infraestructures com a la de Turisme incidint en la importància per a la imatge turística de Xàbia d'aquest projecte, previst des de 2009 en el Pla Confiança, i de la necessitat que les seues obres no coincidiren amb l'estiu. Per açò, Chulvi creu que els responsables de l'administració autonòmica mostraran comprensió davant la situació i predisposició a acceptar els canvis en les dates, com s'està percebent en les últimes reunions.
Així mateix, sense la pressió d'uns terminis tan ajustats, el projecte podrà incorporar amb més facilitat algunes millores que s'han proposat des de l'Ajuntament.
Consell Turisme
En el ple ordinari de gener, celebrat anit, es va autoritzar diversos assumptes. Entre ells el nomenament dels consellers de la comissió permanent del Consell Municipal de Turisme que seran Nieves Montisi (directora del Parador), Antonio Hernández (empresari turístic), Santi Thevenet (professional de l'audiovisual i membre de l'Acadèmia Espanyola de Cinema), Ángel Ballester (de l'administració de la urbanització el Tossalet) i José Antonio Rodriguez (empresari immobiliari). La decisió va ser recolzada per l'equip de govern (PSOE, Xàbia Democràtica i Ciudadanos por Jávea), així com el PP i els edils del grup de No Adscrits. La coalició Bloc Centristes es va abstenir