Xàbia serà el punt de partida d'un ral·li baix cost que travessarà el Marroc

24 ene 2012 Els participants portaran materials de primera necessitat als pobles del desert

El municipi de Xàbia es convertirà el pròxim mes de març en el punt d'eixida de l'edició de primavera del Maroc Challenge, un ral·li que discorre per terres africanes i que està especialment pensat perquè puguen viure una gran aventura els afeccionats amb pocs recursos i sense un sponsor que els recolze. Així mateix té un rerefons solidari, ja que els participants portaran materials de primera necessitat als pobles del desert pels quals passen. Aquest ral·li de baix cost va celebrar el passat mes de desembre la seua primera edició amb gran èxit de participació i ara, a dos mesos de celebrar la segona i tancar-se la inscripció, ja hi ha 27 equips registrats.
Com ha explicat el responsable de l'organització, Rui Cabaço, aquest ral·li low cost és l'oportunitat de, amb pocs diners, sentir les mateixes sensacions que un corredor de ral·lis com el Dakar o la Panáfrica. Set dies en ruta de pols i pedres, dormint en acampada i una destinació somiada: la platja de Essaoira.
Discorre per 2.000 quilòmetres, entre pistes i carreteres secundàries del Marroc, un dels requisits per a participar és pilotar un cotxe que estiga matriculat abans de 1995 i 80 quilòmetres per hora el límit de velocitat. És més una competició de resistència que de rapidesa perquè, com indica Cabaço, el repte és poder arribar a la meta amb models com a tot terrenys antics, o utilitaris com el Fiat Panda, Seat Marbella o Peugeot 205 (va ser el guanyador de la carrera d'hivern) amb unes mínimes adaptacions per a la carrera.

Suport solidari de l'empresa Garvalín
Cabaço ha destacat que l'altre pilar de la Maroc Challenge és el seu vessant solidari. En la carrera de desembre va ser la pròpia organització qui es va encarregar de transportar als assentaments i llogarets del desert roba, material escolar, joguets o sanitari. Ara han trobat un gran suport en aquesta tasca; l'empresa de calçats alacantina Garvalín patrocinarà aquest transport i a més donará 300 parells de sabates per als xiquets marroquins. En aquest sentit, l'esportista ha mostrat la seua gratitud i ha deixat les portes obertes a més col·laboracions.
Quan la vinculació de Xàbia amb la carrera, a més de ser el municipi on viuen Cabaço i Juanjo Llidó, el seu copilot de carreres i vinculat a l'organització, és també la població dels guanyadors de la primera edició del Maroc Challenge, David Reynolds i Javier González, per la qual cosa, en col·laboració amb l'Ajuntament, s'ha decidit que el briefing de la prova siga en el municipi.
Així, la majoria dels participants en la carrera arribats de tota Espanya i estranger es reuniran a Xàbia el 30 de març per a passar la verificació tècnica. S'habilitarà un recinte on es concentraran els cotxes i els equips i allí l'organització comprovarà els dorsals i les mesures de seguretat. L'endemà, dissabte 31 de març, la comitiva partirà en ruta neutralitzada fins a Almeria, on embarcaran rumb al Marroc.
El projecte compta amb el suport de les regidories de Turisme i Esports, ja que a més del vessant esportiu s'espera que l'esdeveniment tinga impacte a nivell promocional. Els responsables de tots dos departaments, Antonio Miragall i Juan Luis Cardona, han agraït a l'organització que hagen tingut en compte al municipi en el transcurs d'aquesta carrera en auge i han animat als veïns al fet que gaudisquen de veure els equips i l'eixida. Els interessats a inscriure's, col·laborar o obtenir més informació poden consultar la web: www.marocchallenge.es