Serveis millora l'entorn de l'ermita del cementeri de Sant Joan

19 ene 2012 La regidoria ha construït jardineres de pedra tosca i instal·lat bolardos per a evitar que s'estacione sobre les voreres

El departament de Serveis ha acabat unes xicotetes obres d'adequació dins de l'antic cementeri del municipi. La intervenció, emmarcada dins del pla de millora dels espais urbans, ha consistit en la construcció de dues jardineres de pedra tosca en l'espai que abans ocupava una filera de nínxols abandonats. A més de millorar considerablement la imatge del lloc, aquesta construcció soluciona els problemes d'humitat que patia la mitgera sud de l'ermita de Sant Joan, ja que amb els parterres es protegeix la paret i se solucionen les filtracions d'aigua.
Dins d'aquesta actuació també s'han substituït altres dues jardineres de rajola de l'entrada principal per altres de pedra tosca, recuperada del camposanto.
Altres millores que s'han realitzat en el lloc és la construcció d'una rampa interior que permetrà accedir als vehicles de neteja per la part posterior, la instal·lació d'un tancament de fusta i la col·locació de bolardos per a impedir que estacionen els cotxes sobre la vorera que envolta el recinte.
Com indiquen des del departament que dirigeix l'edil Doris Courcelles, pròximament s'escometrà una nova intervenció en aquest cementeri de Sant Joan. Concretament es millorarà la placeta on està una les antigues creus que marquen el perímetre del terme municipal i es renovarà l'escala d'accés i els bancs. Aquestes obres puntuals tenen com a objectiu posar en valor i, progressivament, recuperar l'ús com a zona enjardinada del que va anar l'antic camposanto, clausurat des de 1988 i del que ja s'han exhumat les restes òssies en les zones més deteriorades.