El dia de Sant Antoni es festeja amb la benedicció de mascotes

16 ene 2012 El Tiraset va celebrar ahir la seua festa amb una desfilada de cavalleries

Demà, dia de Sant Antoni, Xàbia acollirà una benedicció de mascotes en la zona del port. Els actes organitzats per la penya La Burrera començaran amb una cercavila a les 9 pels carrers de Duanes en companyia de música tradicional i després, a les 12 hores, hi haurà una missa en la parròquia de La nostra Senyora del Loreto. Després de l'eucaristia se sortejarà una imatge del patró i de seguida partirà una petita processó amb la imatge de Sant Antoni fins al passeig d'Almirall Bastarreche i allí en el passeig marítim, el rector efectuarà la benedicció de mascotes i es convidarà a un vi d'honor als assistents. Segons indiquen des de la regidoria de Festes, en cas de pluja, els actes a l'aire lliure es traslladaran a la llotja de pescadors.
També es festejarà l'onomàstica del patró en les instal·lacions que té l'Associació Protectora d'Animals Sant Antonio (APASA) en el camí dels Sorts. Sobre les 12’30 hores el rector beneirà als gossos abandonats que s'acullen en la gossera i després els voluntaris vendran menjars típics, raclette, cafè i pastissos per a reunir fons per a la protectora.
Encara que demà és el dia oficial de Sant Antoni, a Xàbia ja s'han avançat les celebracions durant tot el cap de setmana. El dissabte es va cremar el pi monumental i ahir centenars de mascotes van rebre ahir la benedicció de Sant Antonio en l'acte organitzat pel Club d'Activitats Equestres “El Tiraset”. La festa va començar amb una vistosa desfilada de cavalleries que va acompanyar la imatge del sant pels principals carrers del poble i port. Després es van concentrar en la plaça de la Constitució, on el rector de Sant Bartolomé, Vicente Gilabert, va ruixar amb aigua beneïda a cavalls, gossos i tot tipus d'animals domèstics, i els organitzadors van repartir panets i estampes del patró.