Fira i Porrat , benediccions de mascotes i cremà d'un pi monumental en honor a Sant Antoni

11 ene 2012 La penya La Burrera i El Tiraset honren a Xàbia al patró dels animals

Des del cap de setmana passat ja es pot gaudir a Xàbia del Porrat i Fira de Sant Antoni que organitza cada any la Penya La Burrera. Les atraccions per a xiquets estan instal·lades en el solar municipal de l'Avinguda de Palmela i obrin cada vesprada a partir de les 17 hores fins al diumenge 29 de gener. No obstant açò, serà aquest cap de setmana quan es concentre la major part d'activitats festives a Xàbia que aquesta penya i el Club d'Activitats Equestres “El Tiraset” organitzen junt amb la regidoria de Festes en honor al patró dels animals. El programa comença el divendres, a les 19 hores, amb les cercaviles de tots dos col·lectius pel Centre Històric i Duanes amb música de dolçaina i tabalet i xaranga.
Durant el cap de setmana prenen les regnes els socis del Tiraset. Des de les vuit del matí del dissabte es començarà a palpar l'ambient festiu amb una despertà pel poble i a partir de les 10 hores es traslladarà un pi gegant des de la plaça Constitució fins al carrer Sant Antoni, on se li calarà foc a la nit. Serà un dia complet de festa amb esmorzar, plantà de l'arbre, menjar de germanor i cercavila de la imatge del sant pels carrers de la vila. A les 20’30 hores tindrà lloc la cremà del pi monumental, un ritual simbòlic amenitzat per música i en el qual es repartirà mistela i fruits secs a tots els assistents.
Ja el diumenge es viurà la desfilada de cavalleries acompanyant al patró, que començarà a les 11 hores en el carrer Sant Antoni per a acabar en la plaça Constitució, on es beneiran totes les mascotes presents i es repartiran panets beneïts i estampes del sant.
Els que preferisquen portar els seus animals a beneir el dia oficial de Sant Antoni, el dimarts 17 de gener, tindran també la seua oportunitat. En aquest dia la festa, organitzada per la Burrera, es trasllada al port on després d'una cercavila matinal se celebrarà a les 12 hores una missa en la parròquia de La nostra Senyora del Loreto. Del temple partirà una petita processó fins al passeig d'Almirall Bastarreche i allí en el passeig marítim s'efectuarà la benedicció de mascotes i després hi haurà un vi d'honor per als assistents.
El programa de festejos continua fins al diumenge 29 de gener amb la Fira i Porrat en el solar de l'Avinguda Palmela. Així mateix, aqueix mateix diumenge hi haurà una exhibició i concurs local de tir i arrossegament organitzat pel Tiraset.