El pla de renovació viària comença amb l'asfaltat de 15 carrers en Balcón al Mar

11 ene 2012 El projecte s'ha dividit en vuit fases d'execució

Aquesta setmana ha començat a executar-se a Xàbia la primera fase del pla de renovació viària, sufragat per la Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi ambient. La primera zona que veurà millorada la seua infraestructura és Balcón al Mar, una urbanització del Cap de la Nao en la qual resideixen centenars de famílies i que precisava una inversió urgent en el ferm de diversos carrers, que ara seran reasfaltats i reparats.
El regidor d'Obres, Paco Torres, ha supervisat aquest matí els treballs junt l'alcalde, José Chulvi, i detallat els 15 vials que inicialment es beneficiaran d'un nou asfaltat en aquest àrea com són George Frederic Handel, Gustav Mahler, Carl Nielsen, Silvestre Revueltas, Johanes Brahms, Federic Chopin, Edward Grieg, Claudio Monteverdi, Cap Negre, Franz Joseph Hayden, Nicolo Paganini, Giacomo Puccini, Pierre Boulez, Francisco Araja i Louis Amstrong.
Els treballs en aquesta zona es perllongaran durant un mes aproximadament i provocaran talls puntuals del tràfic, necessaris perquè els materials assequen correctament. Des de l'Ajuntament es demana comprensió als afectats i els recorda que aquests inconvenients es veuran recompensats amb una millora de la qualitat urbana a l'entorn de les seues cases.
Com ha afegit l'edil, el pla es dividirà en vuit fases i a més de Balcón al Mar millorarà la xarxa viària en àrees del Montgó, el Portitxol, el Centre Històric, el Port, Arenal i viari principal. En tots els punts no serà necessari reasfaltar els carrers, ja que els treballs abasten des de reparacions puntuals a la construcció total del ferm en punts on no existeix amb l'objectiu de millorar l'estètica i la seguretat per a conductors i vianants.
El pla de millora viària a Xàbia té un pressupost total de 2’5 milions d'euros, cinc mesos com a termini total d'execució i està inclòs en el Pla Confiança de la Generalitat.