El Ministre d'Afers Exteriors realitza una visita institucional a Xàbia

07 ene 2012 García Margallo postularà al municipi com a punt de reunions d'alt nivell, com la pròxima Cimera Iberoamericana de Cadis

El Ministre d'Afer Exteriors, José Manuel García Margallo, ha realitzat aquest matí una visita institucional a l'Ajuntament de Xàbia, municipi on té la seua segona residència i que, ha manifestat, “és un lloc ideal per a acollir reunions d'alt nivell”. En aquest sentit, el Ministre ha avançat que, dins de les moltes cimeres ministerials que es desenvoluparan en el marc de la Cimera Iberoamericana de Cadis, “és possible que puguem venir amb els ministres que van a participar, perquè coneguen Xàbia i el seu potencial intel·lectual”.
L'alcalde, José Chulvi, ha donat la benvinguda a l'Ajuntament a García Margallo, qui ha signat en el llibre d'honor, al mateix temps que ha manifestat la seua “alegria i orgull” pel fet que Xàbia “tinga un veí que forme part del Govern d'Espanya” i més en una cartera que no és gens fàcil, com és la d'Exteriors.
Chulvi ha apuntat que el dia en què García Margallo va ser nomenat Ministre li va remetre un telegrama per a felicitar-li, la qual cosa no ha impedit que avui, en nom de tota la Corporació li haja traslladat de nou el seu més sincera enhorabona, desitjat sort i agraït que els haja brindat una visita en els seus primers dies en el càrrec.
Finalment, l'alcalde de Xàbia li ha comentat al Ministre d'Exteriors que enguany es festeja el 400 aniversari com a Vila i regalat un facsímil del títol oficial que va lliurar Felipe III en 1612. “Esperem que ens tingues presents, que recordes que aquesta és la teua casa i veure't amb assiduïtat per ací” ha conclòs el primer edil.
El Ministre, qui té una casa en el Centre Històric, no ha ocultat “l'afecte especial que tinc per aquest poble”, on viatja amb assiduïtat i on vol viure quan es retire. Per açò ha brindat la seua col·laboració institucional i promès que farà el possible per ajudar i prestigiar a un municipi “que conec, visite i em fascina durant les quatre estacions”. A la recepció d'aquest matí han assistit els membres de la Corporació Municipal i el Síndic de Greuges, José Cholbi.