Els escolars de Xàbia aprendran la importància de reciclar

03 ene 2012 Recolzats per un equip d'educadors ambientals i materials didàctics, assistiran a tallers combinats amb conta contes i jocs adaptats a cada edat.

L'Ajuntament de Xàbia s'ha inscrit en el programa Sig-escoles, una acció formativa i de sensibilització sobre la gestió dels residus que es desenvoluparà durant aquest curs escolar en els centres d'educació infantil i primària de la Comunitat Valenciana. El primer col·legi on s'impartirà una conferència sobre el reciclatge serà el Port (el 31 de gener), seguit pel Trenc d'Alba (3 de febrer), i Vicente Tena (7 de febrer), on per les vesprada hi haurà també una xarrada per als pares. La campanya seguirà amb el María Inmaculada ( 29 de març) i el Graüll (20 d'abril) i la tancarà l'Arenal (9 de maig), en aquests dos últims també hi haurà formació voluntària per als pares i mares.
El programa Sig-escoles és una iniciativa de la Conselleria de Medi ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge i que compta amb el suport dels Sistemes Integrats de Gestió de residus (SIG), que operen en l'àmbit de la Comunitat Valenciana. El seu objectiu principal és donar a conèixer on han de ser dipositats cadascun dels residus que generem diàriament en les nostres llars i en els centres educatius, centrant les activitats en aquelles fraccions de residus tradicionalment conegudes (envasos lleugers, vidre i envasos de cartó i paper), però també en els cada vegada més habituals residus d'aparells elèctrics i electrònics.
Recolzats per un equip d'educadors ambientals i materials didàctics, s'oferiran uns tallers combinats amb conta contes i jocs adaptats a cada edat.