Les propietats de Xàbia no es veuran afectades per la pujada de l'IBI que ha aprovat el Govern Central

03 ene 2012 El Consistori vol recorda que fa uns mesos va rebaixar el tipus del IBI

L'Ajuntament de Xàbia aclareix als contribuents del municipi que els seus rebuts de l'Impost de Béns Immoble (IBI) no es veuran afectats pel nou gravamen aprovat pel Govern Central a través del Reial decret-llei 20/2011 de mesures urgents en matèria pressupostària, tributària i financera per a la correcció del dèficit públic.
Segons arrepleguen les disposicions del decret estatal, la taxació dels immobles de municipis que van aprovar entre 2005 i 2007 la seua última ponència de valors es mantindrà inalterable. Aquesta excepció respon al fet que les revisions cadastrals tramitades durant els anys de bambolla immobiliària ja es consideren per sobre del valor actual.
Davant aquestes circumstàncies, des del Consistori de Xàbia es vol tranquil·litzar als propietaris, que des que va entrar en vigor l'última ponència del 2005 han vist augmentar els seus rebuts cada any. En aquest sentit, des de l'executiu es recorda que, conscients de les dificultats que passen molts ciutadans en aquests temps de crisis per a fer front als tributs, en el passat mes d'octubre es va aprovar una modificació a la baixa del tipus impositiu (del 0’657% al 0’617%) que permetrà que 24.599 propietaris paguen menys IBI que en 2012 que en 2011 i que els 12.546 que encara segueixen acoblant-se progressivament a la ponència vegen atenuat l'increment.