200 persones participaran en el sèquit que rebrà als Reis Mags a Xàbia

02 ene 2012 Les seues Majestats recorreran el port i el Centre Històric en carrosses

Els patges de Les seues Majestats els Reis Mags d'Orient s'han compromès a arreplegar les cartes dels xiquets de Xàbia aquest dimecres 4 de gener en la Placeta del Convent. La seua arribada està prevista sobre les 17’30 hores de la vesprada i per a fer menys gelada l'espera l'Associació de Veïns del Centre Històric oferirà xocolata calenta a tots els assistents. L'arribada dels patges és solament un avanç de l'esperada visita que Melchor, Gaspar i Baltasar realitzaran com cada cinc de gener al municipi. Les seues Majestats han anunciat la seua arribada al port de Xàbia a les 17 hores. Arribaran, com és el seu costum, en barques de pesca i una vegada prenguen terra en el moll es pujaran a unes carrosses que els estaran esperant al costat d'un sèquit d'acompanyants compost per unes 200 persones. En aquest boato, organitzat per la regidoria de Festes, participaran els quintos del 2012 i festers de la Junta Central de Moros i Cristians abillats com a patges que els ajudaran a transportar els centenars de regals que componen la seua càrrega i un pessebre vivent itinerant. Els Reis realitzaran un recorregut pels carrers de Duanes: Crist del Mar, Lepanto, Jaume I, on els esperaran les autoritats locals i repartiran caramels entre els xiquets.
Després, la comitiva es dirigirà al Centre Històric. Sobre les 19 hores partiran de l'Asil Germans Cholbi i pujarà pels carrers Juan Carlos I, Avinguda d'Alacant, Ronda Nord i Príncep d'Astúries fins a arribar a la placeta del Convent. En aquest punt, Les seues Majestats també compartiran escenari amb les autoritats i es dirigiran als xiquets, als quals obsequiaran amb caramels.

Altres activitats
D'altra banda, aquesta setmana de reis, l'associació de comerciants del Centre Històric ha programat un teatre infantil i una pel·lícula. El teatre portarà l'obra “Guyi Guyi” de la companyia Perifèria i serà demà dimarts, a les 17 hores en la Casa de Cultura. Mentre, el dijous a les 11’30 hores es projectarà també en la Casa de Cultura la pel·lícula “El meu Amic el Fantasma”. Ambdues activitats són gratuïtes