Xàbia confia en l'impacte de Fitur i mantindrà un stand propi de 42 metres

29 dic 2011 Turisme renova la seua imatge sense augmentar les despeses i estrenarà noves guies en bicicleta i sobre el Centre Històric

El regidor de Turisme de Xàbia, Antonio Miragall, ha presentat  l'stand amb el qual el municipi participarà en la fira de Madrid Fitur, que enguany es desenvoluparà entre el 18 i 22 de gener en Ifema. L'edil ha destacat la bona ubicació del quiosc de Xàbia, en una zona de pas obligat entre els pavellons 5 i 7 de la fira, “un dels millors llocs per als municipis que no anem sota el paraigua de la Comunitat Valenciana”, ha recalcat el regidor.
Miragall ha incidit que, malgrat les retallades que s'estan aplicant en la seua regidoria, l'aposta per Fitur i el seu impacte en el mercat segueix intacta. Així s'ha decidit mantenir la mateixa presència que en anys anteriors, amb un stand propi de 42 metres quadrats. Aquest encara s'està fabricant i mostrarà un estil renovat, fresc i que permet projectar la imatge que vol l'Ajuntament de Xàbia. Incorpora el nom del municipi en els dos idiomes i dues pantalles de 42 polzades en les quals es projectaran videos promocionals del municipi que conviden a gaudir de la vila durant els 365 dies de l'any.
El seu cost de construcció i muntatge (23.500 euros) és lleugerament inferior que simplement muntar el que s'estava emprant en els últims sis anys i a més de permetre una imatge nova, com és reutilitzable comportarà un estalvi significatiu a partir del pròxim any, en el qual habilitar-ho solament costarà 11.000 euros.
Quant al material promocional que es presentarà en la fira més important a nivell nacional, l'edil ha destacat la nova guia de rutes amb bicicleta, material molt demandat i que recopila 10 recorreguts de diferent dificultat per zones de gran bellesa com Els Planes, els parcs de Xàbia, el Montgó, el Port i Cala Blanca, el Rebaldí, Tarraula, el bosc de Capsades, Tossal Gross, els miradors litorals o la Granadella.
Una altra de les novetats és la nova guia de Xàbia Històrica, que repassa la història local i explica el seu impacte en els edificis més bells del Centre Històric, o el nou fullet en vuit idiomes que recopila en un sol document el plànol turístic del municipi i la informació bàsica sobre Xàbia que resulta d'interès per al visitant. Així mateix, com ha recordat l'edil, el Consistori de Xàbia ha oferit als empresaris turístics del municipi que acudisquen conjuntament amb l'Ajuntament a aquesta fira o aporten el seu material publicitari per a incorporar-ho al stand.
La unió d'esforços entre administració i empresa privada en la millora de la planificació turística va tindrer anit una cita amb la reunió del Consell de Turisme. Entre els assumptes que va presentar el regidor a més de Fitur està la nova oferta de rutes teatralizadas en Duanes, sota l'obra “El port dels Somnis”, la incorporació de noves tecnologies a la promoció o el desbloquege després d'anys de la pàgina web del departament. Així mateix es va parlar del calendari de fires previst per al 2012 (Utrech, Brussel·les, Milà, València, Barcelona, Bilbao, Cocentaina o Valladolid, en les quals es participarà dins dels stands de Tour Espanya, el Patronat de Costa Blanca o la Agència Valenciana de Turisme).