Les gestions econòmiques ja es poden realitzar en l'oficina del Portal del Clot

28 dic 2011 L'executiu segueix concentrant els tràmits per a evitar als ciutadans que es desplacen pels edificis municipals

L'equip de govern de Xàbia continua reorganitzant internament l'Ajuntament per a fer més fàcil al ciutadà realitzar qualsevol gestió. L'Oficina d'Atenció al Ciutadà del Portal del Clot (Avinguda Amanecer 2) ha incorporat una nova taula dedicada especialment a l'Àrea Econòmica amb la intenció de concentrar el màxim possible de tràmits evitant els desplaçaments, especialment dificultosos per a les persones d'edat avançada o amb problemes de mobilitat, tal com explica el regidor d'Hisenda, Oscar Antón.
L'edil afig que la ubicació d'aquesta taula compta amb l'avantatge de tenir just al costat al personal del Help Desk (oficina d'ajuda a l'estranger), que facilitará la traducció dels tràmits o explicacions a altres idiomes quan siga necessari. El responsable municipal està convençut que “en aquests temps difícils hem d'estar al costat del ciutadà. Som conscients que para molts contribuents és dur fer front als pagaments i volem, en la mesura de les nostres possibilitats, escoltar-los i facilitar-los la seua relació amb l'administració local” manifesta Antón.
Seguint aquesta màxima de facilitar les relacions entre Ajuntament i veí s'ha habilitat la nova delegació econòmica. En ella podran realitzar-se molts dels tràmits que fins ara solament estaven disponibles en l'edifici del carrer Major, com les activitats pròpies de recaptació, l'estimació de taxes i tributs, l'obtenció de duplicats de rebuts i l'obtenció de la carta de pagament de taxes i tributs en període voluntari (fóra del període voluntari segueix sent necessari acudir a l'Àrea Econòmica).
També es pot registrar el canvi d'adreça per a correspondència, domiciliar el pagament de l'impostos com l'IBI, Residus, Circulació de Vehicles i altres tributs, a més d'efectuar la sol·licitud de devolució d'ingressos indeguts quan escaigui, i tramitar les bonificacions existents en les taxes de recollida de brossa per a jubilats, famílies nombroses i persones depenents. Els proveïdors de l'Ajuntament també poden presentar en aquesta taula les seues factures i efectuar el seguiment de les mateixes en el Portal del Clot.
D'altra banda, els propietaris de vehicles podran sol·licitar la devolució de la part proporcional de l'Impost de Circulació en cas de baixa del vehicle (no en cas de transmissió), tramitar l'exempció de l'impost per als vehicles adaptats per a minusvàlids, vehicles agrícoles i models clàssics d'una antiguitat superior a 25 anys, i recaptar informació sobre la importació de vehicles i la corresponent autoliquidació de taxes després de l'obtenció de la nova fitxa tècnica.
A més, el ciutadà pot obtenir una estimació de les plusvàlues de la seua propietat i efectuar la presentació de la documentació per a la seua autoliquidació, així com obtenir el model 901 del Cadastre per a obra nova, presentar la necessària sol·licitud i remetre-la al Cadastre