L'Ajuntament contracta el material informàtic necessari per a la finestreta digital i els pagaments amb targeta

27 dic 2011 Els veïns podran complir els tràmits a través d'internet o en l'oficina del Portal del Clot

La Junta de Govern de l'Ajuntament de Xàbia ha adjudicat avui la gestió de tres aplicacions informàtiques que faran més còmode l'emplenar diversos tràmits als ciutadans. La més important és la relativa al servei municipal d'atenció al ciutadà i que es traduirà en dues millores: una per a les persones que acudisquen a realitzar presencialment les seues gestions i una altra per als interessats a fer els seus tràmits de forma virtual. Com explica el regidor Cesc Camprubi, l'atenció directa se centralitzarà en el servei conegut com a finestreta única i que estarà situat en l'oficina del Portal del Clot. El mateix funcionari podrà realitzar totes les gestions, evitant a l'usuari que haja de guardar cua en diverses taules o desplaçar-se per diferents oficines. En aquesta finestreta es podrà demanar llicències, permisos o realitzar qualsevol gestió que involucre a l'Administració Local.
Gràcies al mateix programari, els ciutadans també podran emplenar les seues gestions des de casa través d'internet. Per a açò serà necessari disposar de signatura electrònica (alguna cosa que s'obté amb el DNI o NIE) que serà la forma de demostrar la identitat de qui emplena els formularis i paga les taxes que, automàticament, generaran una ordre interna de l'Ajuntament que engegarà el tràmit.
Com indica Camprubi, aquesta modernització és un pas molt important dins de l'administració digital ja que pràcticament informatitza tot el Consistori. L'aplicació, segons els terminis marcats en la contracta, podria estar llista en el mes de juny.
En matèria econòmica també va a haver-hi novetats importants, ja que també s'han contractat dues aplicacions informàtiques. Com explica el regidor d'Hisenda, Oscar Antón, amb elles es millora el sistema voluntari de pagament, ja que el contribuent tindrà la potestat de fraccionar-se l'abonament dels impostos i taxes municipals com més li convinga sempre que s'ajuste al termini tope, a més d'obtenir un desgravament si paga ràpid i amb açò evita que el Consistori haja de demanar préstecs.
Una altra de les novetats és que es podrà pagar amb targeta de crèdit i on line, evitant al veí el fer cua en les oficines de les entitats bancàries. El pagament amb targeta es podrà fer en l'Àrea Econòmica i en el Portal del Clot i gràcies al nou programari, se li associarà al rebut un nom, concepte i deute pendent amb el Consistori, la qual cosa a més de ser una bona informació per al contribuent ajudarà a agilitar la comptabilitat interna.

Altres acords
En matèria de disciplina urbanística, en la junta de govern d'avui s'han autoritzat set llicències d'obra major, tres cèdules d'habitabilitat i cinc de segona ocupació. Així mateix, s'han aprovat tres llicències ambientals.
En l'apartat de convenis, el Consistori ha acordat ampliar en 6.000 euros la col·laboració amb el Foro Jávea de Vecindad