Infraestructures inicia el pla de renovació viària a Xàbia

22 dic 2011 La Conselleria anuncia que el 9 de gener obrirà les ofertes de les empreses interessades en l'obra del passeig de l'Arenal

La Conselleria d'Infraestructures, Territori i Medi ambient ha iniciat avui a Xàbia el Pla de Renovació viària inclòs en el Pla Confiança. L'actuació, per un muntant total de 2’5 milions d'euros i amb un termini d'execució de cinc mesos, millorarà l'asfaltat de diferents zones del municipi com el Centre Històric, el port i urbanitzacions en el Montgó, Portitxol o Balcón al Mar. Els treballs abastaran des de reparacions puntuals a la construcció total del ferm en punts on no existeix amb l'objectiu de millorar la qualitat urbana, l'estètica i la comoditat per a conductors i vianants.
Com ha indicat l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, aquest pla cobreix una important necessitat d'un municipi que compta amb 68 quilòmetres quadrats de terme, ja que millorarà les condicions de seguretat en trams actualment molt deteriorats i que precisaven d'una actuació urgent. Chulvi ha agraït en nom de la Corporació el “excel·lent tracte, atenció i sintonia” que ha trobat en la Conselleria d'Infraestructures per a preparar aquest projecte i un altre de summa importància que finançarà el mateix departament autonòmic: la renovació del passeig de l'Arenal.
Precisament a aquesta obra s'ha referit el director general d'Obres Públiques, Projectes Urbans i Habitatge, Vicente Dómine, qui ha avançat que dilluns que ve 9 de gener s'obriran les ofertes que han presentat les empreses interessades a fer-se càrrec del projecte “perquè en un termini breu puguem iniciar també els treballs”. Per la seua banda, el secretari autonòmic d'Infraestructures, Victoriano Sánchez, ha afegit que la millora de l'Arenal s'engegarà en el primer trimestre de 2012 i que es treballa perquè el resultat “siga una mica del que tots ens sentim orgullosos”. Sánchez ha definit Xàbia com una “població senyera” de la Comunitat Valenciana i de la seua oferta turística: “Xàbia es mereix que el passeig de l'Arenal siga un exemple per al turisme” ha insistit el responsable autonòmic.
A l'inici oficial de les obres han assistit altres autoritats, com el nou delegat del Consell a Alacant, Juan de Dios Navarro, i regidors de l'Ajuntament com Paco Torres, Oscar Antón, Pere Sapena, Doris Courcelles, Juan Luis Cardona, José Juan Castelló, Rosa Cardona o Toñi Sebastiá.