Guiomar Ramírez Montesinos, premi Maurice Chautin per la seua dedicació a la promoció del ciclisme a Xàbia

19 dic 2011 L'Ajuntament reconeix els èxits dels esportistes locals i lliura beques a les promeses

L'esport de Xàbia va viure anit la seua festa anual en una gala que va reunir a centenars d'esportistes i amics en el Palau d’Esports Miguel Buigues Andrés. Aquest acte presidit per l'alcalde, José Chulvi i el regidor d'Esports, Juan Luis Cardona, és la fórmula amb la qual l'Ajuntament felicita i comparteix els molts èxits que els esportistes locals recullen durant tot l'any. Així mateix, és el dia en el qual s'anuncia el guanyador del premi Maurice Cheutin, que reconeix la labor de les persones que demostren una trajectòria de dedicació a l'esport i obstinació a promocionar-ho i difondre-ho en la localitat. La guardonada d'aquest 2011 és Guiomar Ramírez-Montesinos, apassionada del ciclisme en totes les seues disciplines, no solament en la seua pràctica, sinó en la seua difusió, sobretot entre les dones. Entre els seus mèrits, destaquen el seu esforç per convèncer de la necessitat de disposar d'un carril bici i el disseny de dotze rutes cicle turístiques a Xàbia, que a més “mostra, ensenya, guia i acompanya a tot aquell que vulga gaudir d'una jornada amb bicicleta”.
La vetlada de l'esport va comptar amb exhibicions de ball i aerobic i va estrenar un documental que mostra l'activitat dels més de 30 clubs esportius del municipi. A més, es va detenir en dos esments especials; a la Penya Esportiva La Marina, que celebra el seu cinquanta aniversari, i al club de Tennis Xàbia, que també festeja 40 anys d'història. També va repassar els assoliments dels tres esportistes locals que travessen els seus millors moments: el migcampista de futbol Xavi Torres i el porter Adrián Ortolá i el tennista David Ferrer, qui serà rebut aquest dimecres a la vesprada en l'Ajuntament com a flamant campió de la Copa Davis.
El gruix de la gala va constituir l'esment de tots els èxits més notables dels clubs i el lliurament d'un trofeu commemoratiu als esportistes més destacats de l'any que són: Natalia Cholbi (gimnàstica rítmica), Rafael Andarias (vela adaptada), Sandra Castelló (futbol), Paco Prats (Thai Boxing), Rosana Chorro (Muay Thai), Nasio Cardona (atletisme), Antonio Molina (ciclisme), Javier Garcia (vela), Mouna Chakkour (bàdminton), Vicente Serra (slot), Sheila Doblado (gimnàstica rítmica), el conjunt infantil del CD Montgó de gimnàstica rítmica, Noelia del Castillo (ciclisme), Juan Ayuso (ciclisme), Víctor Malonda (tennis), Antonio Soler (atletisme), Siro Piña (atletisme), Mateo del Castillo (ciclisme) i els equips d'alevins “escala i corda” de pilota, el CD Mediterrani, veterans més 35 del Club de tennis Xàbia i de l'equip de karate Washikai.
En la vetlada també es van lliurar les beques econòmiques amb les quals l'Ajuntament ajuda a les promeses locals de l'esport. Les ajudes són per a Natalia Cholbi i Sheila Doblado en gimnàstica rítmica, Natasha Fear en golf, Victor Malonda en tennis, Antonio Soler i Vanesa Llobell en atletisme, Gabriel de León en motociclisme i Javier García en vela. Per a tancar la festa va haver-hi una rifa amb regals com les samarretes de David Ferrer i un petit aperitiu.