Els usuaris del TAPIS de Xàbia protagonitzen el curt “Història Accidentada”

16 dic 2011 El taller ocupacional fa balanç de l'any en la trobada anual amb els familiars

La regidoria de Serveis Socials de Xàbia ha celebrat avui la trobada anual de famílies i usuaris del taller ocupacional per a malalts mentals (TAPIS), una jornada que serveix per a explicar als familiars els programes que s'han desenvolupat durant tot el curs dins de les teràpies per a millorar la integració dels malalts. Enguany han sigut els propis usuaris els qui han explicat les seues experiències personals i com aquest recurs municipal els ha ajudat a sentir-se més útils per a la societat, més comunicatius i a ordenar les seues vides en moments difícils, en els quals no eren capaços ni de seguir un horari.
La psicòloga del centre de Salut, María León, ha sigut l'encarregada d'obrir la trobada explicant algunes de les activitats terapèutiques del curs, com els tallers impartits per voluntaris; entre ells està el de ioga (oferit per Pepa Roig) o el de cinema (responsabilitat d'Anna Perles) que ha possibilitat l'enregistrament d'un curt protagonitzat pels usuaris del Tapis i ambientat en diferents punts del municipi. Altres iniciatives realitzades han sigut la confecció de la llista de la compra i una eixida en grup per a adquirir-los, la venda de productes artesans en un lloc del mercadet de Xàbia, natació, pintura, restauració, el cultiu d'horts urbans i classes de cuina, unes receptes que han recopilat en un original receptari.
En la jornada han estat la regidora de Serveis Socials, Tere Bisquert i l'alcalde, José Chulvi, qui ha reconegut el treball dels monitors i l'esforç de família i usuaris per a tirar endavant. Chulvi ha manifestat que els alumnes del Tapis són un exemple de superació, il·lusió i amb una “capacitat infinita per a sorprendre'ns”, al hora que ha compromès el suport municipal a la continuïtat del taller.
La jornada, celebrada en l'hotel Marriot, també ha comptat amb la participació de la directiva de l'Associació de la Marina Alta de Malalts Mentals (AMADEM), que s'ha presentat a Xàbia i ha finalitzat amb la projecció del curt “Història accidentada”, el treball de finalització de curs del taller de cinema del Tapis.