Xàbia festeja aquest diumenge els triomfs dels seus esportistes en la XIII Gala de l'esport

13 dic 2011 L'acte inclourà un homenatge a la Penya La Marina en la seua 50 aniversari

El regidor d'Esports de Xàbia, Juan Luis Cardona, ha presentat aquest matí la XIII edició de la Gala de l'Esport, un esdeveniment que a més de ser un reconeixement col·lectiu als assoliments als esportistes més destacats de l'any, serveix per a reunir a la gran família de l'esport local. Segons ha explicat Cardona, enguany s'ha apostat per canviar la data de celebració a una vesprada de diumenge i retallar la seua durada per a no cansar al públic. En ella, el Consistori felicitarà públicament als esportistes que han aconseguit títols a partir del subcampionat autonòmic i anunciarà la persona guardonada amb el “Maurice Cheutin”, un reconeixement a la dedicació i passió personal en el foment de l'esport.
La gala anual se celebrarà aquest diumenge 18 de desembre en el Palau d’Esports Municipal “Miguel Buigues Andrés” a partir de les 19 hores i el seu accés és gratuït. No obstant açò, una hora abans de l'inici oficial de la festa, es podrà entrar al pavelló per a gaudir d'una exhibició de diferents modalitats esportives a càrrec dels clubs locals.
En quant al programa oficial, l'obrirà un ball de benvinguda inspirat en el tennis protagonitzat per les alumnes de l'Acadèmia de Dansa Salomé Rodríguez. Aquest petit homenatge es farà en honor del Club de Tennis de Xàbia, que enguany celebra el seu 40 aniversari. Li seguirà un altre homenatge a la Penya La Marina, un col·lectiu que ha treballat per l'esport base des de fa ja mig segle i que enguany celebra el seu 50 aniversari. Després es projectarà un video recentment preparat per a promocionar l'esport local i l'activitat dels 36 clubs actius del municipi.
Previ a l'intermedi hi haurà un altre nombre musical realitzat per l'escola municipal d'aeròbic juvenil para, a continuació, anunciar als esportistes locals que seran reconeguts amb beques d'ajuda i al mereixedor del Maurice Cheutin. La vetlada conclourà amb els parlaments, l'actuació musical “Cabaret” i un vi d'honor per als assistents. Una altra de les sorpreses de la nit serà la rifa de dues samarretes donades per David Ferrer amb una dedicatòria.
En la presentació de l'esdeveniment, l'alcalde, José Chulvi, vinculat personalment a l'esport, ha comentat que aquesta gala sempre és un al·licient més per als esportistes, a els qui els suposa una gran satisfacció comprovar com es reconeix i recompensen els seus assoliments. Chulvi ha comentat que la gran varietat social que existeix a Xàbia té el seu reflex en l'abundància d'esports que es practica en el municipi, amb clubs que practiquen i ensenyen més de 30 disciplines. En aquest sentit, l'alcalde ha ressenyat el valor de l'esport base i les escoles, alguna cosa essencial perquè el municipi seguisca presumint d'esportistes d'elit.