El Centre Històric de Xàbia bullirà d'activitat durant aquesta campanya nadalenca

07 dic 2011 Ludoteca, concerts i un mercadet internacional són algunes de les propostes de Xàbia Històrica

L'associació de comerciants Xàbia Històrica, en col·laboració amb la regidoria de Foment Econòmic, ha preparat nombroses activitats per a dinamitzar el centre històric durant aquestes festes nadalenques i pensat en serveis, com una ludoteca per als xiquets majors de 6 anys en el casal de Fogueres (carrer En Forn) que permetrà als pares escriure les cartes als reis amb tranquil·litat i discreció. Aquesta sala de jocs estarà oberta els dissabtes 10 i 17, i els divendres 23 i 30 de desembre de 17 a 20 hores i es completarà amb nombroses activitats pensades per als xiquets com el contacontes (divendres 16 a les 18 hores en la biblioteca), la projecció gratuïta de la pel·lícula “Merlín l'Encantador” (divendres 30 a les 11 hores en la Casa de Cultura) , el teatre infantil “Guyi Guyi” (dimarts 3 de gener a les 17 hores en la Casa de Cultura) o la pel·lícula “El meu Amic el Fantasma” (dijous 5 de gener a les 11.30 hores en la Casa de Cultura).
La intenció és convertir-se en una alternativa d'oci i compres enfront dels centres comercials. Hi haurà activitats, paperetes regal per cada compra dels seus clients (amb les quals després es podrà entrar en un sorteig amb 2.000 euros en premis) i també un complement gastronòmic: el divendres 30 de desembre hi haurà una ruta de tapes amenitzada amb música. Serà a partir de les 20 hores i per 2 euros podrà degustar-se una copa de vi o cervesa més tapa en locals com a Bar Jose, Casa Grau, Bar Montgó “La Picaeta”, Embruix, La Rebotica, Palau, Restaurant Pizzeria La Musa, Taverna Cambalache, Bar Mercat i Panadería Pilar.
El programa també ha deixat un lloc per a l'esport i la diversió, com la carrera popular de nadal en la qual es deu participar disfressat i que es disputarà el dissabte 17 de desembre a partir de les 11 hores i amb eixida en la Placeta del Convent.

Mercadet Internacional
En aquest mateix lloc i hora s'obrirà un mercadet internacional nadalenc, que serà una mostra dels costums nadalencs i productes típics dels molts residents arribats a Xàbia d'altres països. La placeta del Convent centralitzarà activitats durant tot el dia, com la visita de Papà Noel per a arreplegar les cartes dels xiquets. I allí els escolars podran deixar les seues targetes i cantar nadales, com les que interpretaran el divendres 23 de desembre a partir de les 11.30 hores l'Associació de Jubilats Amanecer de Xàbia per la Placeta del Convent, Plaza de Correus, Plaça de Baix i Mercat Municipal. Aqueix mateix dia des de les 19:30 hores, els carrers de Xàbia Històrica s'ompliran una altra vegada de música, en aquesta ocasió de dolçaina i tabalet oferida per la Colla i l'escola de la colla Xirimitab’s.
I és que la música estarà molt present durant totes les festes amb concerts com l'audició de grups de música de cambra dels alumnes del Conservatori Professional de Música de Xàbia, el dimecres a les 19 hores en el Conservatori o el dijous a es 18 hores en el Convent de les Agustines o el divendres, a les 21 hores en l'església de Sant Bartolomé, un concert nadalenc a càrrec de l'orquestra de vent del Conservatori Professional de Música de Xàbia.
Ja el dissabte 17, a les 21 hores i en l'església de Sant Bartolomé arribarà el concert de Nadal de l'Orfeó de Xàbia i el dilluns 19 de desembre, a les 20 hores i en la mateixa església, un d'orquestra i cor oferit per l'orquestra de vent del Conservatori Professional de Música de Xàbia.