El pessebre municipal es trasllada al museu Soler Blasco de Xàbia

06 dic 2011 El naixement monumental ha sigut instal·lat per l'associació local de belenistes

El pessebre monumental que cada Nadal instal·la l'Ajuntament de Xàbia estrena enguany un nou emplaçament per a protegir-ho de les inclemències del temps i evitar haver d'acristallarlo, cosa que no permetia contemplar molts dels seus detalls. Des de divendres passat es pot visitar en una de les sales del Museu Soler Blasco gràcies a la cura treballe de muntatge que han realitzat des de l'associació local de belenistes. La seua presidenta, Remei Bataller, va estar al costat del regidor de Festes, Juan Ortolá, en la inauguració del pessebre.
El naixement arreplega amb cura detalle els escenaris i diverses escenes tradicionals del nadal, com el pesebre, la comitiva dels reis mags o la vida quotidiana dels pastors. També des del dissabte es poden admirar els avanços dels afeccionats que han assistit als cursos de belenisme, ja que els tindran exposats durant uns dies en la Casa del Cable.
Així mateix, l'associació de belenistes ha publicat la segona edició de la seua revista “Nadaletes” en la qual es fa un repàs a les seues activitats de l'any i s'inclou les fotos dels pessebres guanyadors del concurs que organitzen cada nadal. El llibret inclou receptes tradicionals com la dels pastissets i almendrados, i articles especialitzats sobre el que envolta a l'afició, així com la seua programació per a aquestes festes. En aquest sentit, dissabte que ve 10 de desembre realitzaran la visita a tots els pessebres participants en el V Certamen local junt la colla de Tabaleters i Dolçainers del Portitxol. Els premis es lliuraran el dissabte 17 de decembre en un acte previst a partir de les 18 hores en la Casa de Cultura, on també es podrà gaudir de les nadales de la Rondalla.