Una exposició filatèlica commemora el centenari de la química

06 dic 2011 La mostra coordinada per Meridià Zero es va inaugurar el divendres en la Casa del Cable

La regidora de Cultura, Empar Bolufer, va assistir el divendres a la vesprada a la inauguració de la mostra filatèlica “L’Any Internacional de la *Quimica”, una exposició de 75 impressions en làmines que fan un repàs d'aquesta ciència a través dels segells. La selecció dels segells i la seua distribució en tres blocs ha sigut a càrrec de l'associació Meridià Zero, i especialment dels professors Pepe Pedro i Modest Sanfeliu, comptant amb el suport dels ajuntaments de Xàbia i Gata de Gorgos.
La mostra estarà exposada en la Casa del Cable fins al 25 de desembre i es veurà reforçada amb activitats com la realització d'experiments senzills durant la vesprada (de 18 a 19 hores) del dissabte 17 de desembre.
L'espectador podrà descobrir un primer bloc filatèlic amb una introducció al que és la química, l'explicació de per què en 2011 es commemora el seu centenari i conèixer la vida i descobriments de Marie Curie; en un altre bloc es repassen els inicis de la química com a ciència i en l'últim, l'estructura de l'àtom.
L'exposició s'emmarca en el projecte de divulgació “Ciència i Teconología per a tots en el segle XXI” que ha impulsat Meridià Zero. Aquest col·lectiu presentarà en breu una nova revista especialitzada