Quatre esportistes de Xàbia participen en un ral·li solidari pel Marroc

02 dic 2011 La competició porta material humanitari als habitants dels pobles del desert

El regidor d'Esports de Xàbia, Juan Luis Cardona, ha rebut aquest matí i desitjat sort als dos equips del municipi que parteixen aquesta vesprada cap al Marroc per a participar en el Maroc Challenge, un ral•li de baix cost i solidari.
Es tracta d'una competició per a afeccionats disposats a travessar amb els seus cotxes 2.000 quilòmetres de desert i de la zona muntanyenca de l'Atles. La competició té diverses peculiaritats, com que els vehicles participants tenen un mínim de 17 anys, la qual cosa encara fa més agosarat llançar-se durant cinc dies a la carrera. Per dunes i durs terrens, acampant sota els estels, tractaran d' aconseguir arribar a la meta, en Essaouira, sense incidències. Els veïns de Xàbia que s'han atrevit a participar en aquesta aventura són David Reynolds i Javier González, qui s'han preparat un vell Peugeot 205 amb tenacitat i cinta americana i resen perquè torne en una peça. Per la seua banda, Lawrence Davies i Romy Richter competeixen amb un Land Rover 4x4 una mica més adequat para i agrest terreny marroquí. Tots dos equips parteixen amb molta il•lusió i ànim per a superar el ral•li.
Així mateix, aquesta competició té un vessant humanitari. Com han explicat els esportistes al regidor, els més de 30 equips participants portaran els seus maleters plens de materials escolars, sanitari i roba per a lliurar en els pobles i a diversos col•legis i clíniques de l'interior del Marroc. En aquest sentit, indiquen que en el desert poden trobar-se petits assentaments amb tres o quatre cases o poblats nòmades, als quals els vindran molt bé la roba i materials bàsics que els portaran.
Els dos equips han volgut agrair l'ajuda desinteressada de diverses empreses locals que han col•laborat amb el seu temps, material, donacions i suport.