L'Ajuntament reorganitza la recollida de residus del municipi

25 nov 2011 La Corporació de Xàbia plasma el seu suport al Creama

El ple de l'Ajuntament de Xàbia va aprovar anit per unanimitat una modificació del contracte de recollida de residus sòlids urbans, neteja d'espais públics i platges que, si be no suposarà un increment del cost, sí comportarà diversos canvis estructurals en el sistema.
Aquests es fan necessaris després de la recepció de noves zones públiques, l'engegada del ecoparc municipal, tres nous punts verds i una màquina hidro netejadora específica per al Centre Històric. Fins ara la seua gestió s'ha encomanat a l'empresa concessionària com a “serveis extraordinaris”, amb factures apart que enguany han costat a les arques públiques 139.135’27 euros. Per a integrar aquestes prestacions dins de la contracta municipal “sense que aquesta s'encarisca i poder seguir atenent les creixents necessitats del departament”, indica l'edil Doris Courcelles, s'ha hagut de retallar en altres apartats i optimitzar recursos.
En concret es retirarà un vehicle de càrrega posterior que realitza la recollida en algunes zones (alguna cosa que es pal·liarà amb la construcció d'un nou punt verd en la zona del Cap Martí, ja inclòs en els pressupostos de 2012) i es reduiran mitjans durant la temporada baixa i mitjana.
Respecte a la gestió de l'ecoparc, l'Ajuntament de Xàbia ha decidit modificar el seu horari de funcionament dins de la política d'estalvi de despeses que està aplicant el departament de Serveis. El nou horari entrarà en vigor l'1 de desembre i es mantindrà durant tot l'hivern des de les 9 a les 13’30 hores i de 16 a 18.00 hores. Ja en el mes de juny i fins a finals d'agost, la franja horària de la vesprada s'ampliarà fins a les 20 hores. Com fins ara, l'ecoparc romandrà obert de dilluns a dissabte com una optimització del contracte, ajustant l'horari a l'ús real de la instal·lació. I és que fins ara, es mantenia un horari fix de 8 a 20 hores. No obstant açò, la pràctica totalitat dels usuaris s'acostaven a la instal·lació a partir de les 9.
Després de la modificació del contracte, l'única cosa que seguirà fora de la concessió és la gestió posterior dels residus arreplegats en l'ecoparque. En aquest sentit, des del departament de serveis s'està estudiant una optimització dels residus especialment a nivell comercial i industrial.

Moció
En el ple ordinari de novembre, la Corporació també va aprovar altres assumptes. Entre ells i per unanimitat una moció que plasma el suport de l'Ajuntament de Xàbia al Consorci de Recuperació Econòmica i de l'Activitat de la Marina Alta (CREAMA), ens que s'encarrega dels programes d'ocupació que es desenvolupen en la comarca, els tallers de formació i inserció laboral i el suport als emprenedors.
En ella el municipi demana l'a Generalitat que inste a la Conselleria d'Educació, Formació i Ocupació que salde de manera urgent el deute de més d'un milió d'euros amb l'organisme comarcal, una petició que es farà arribar també al president de la Generalitat, Alberto Fabra