Xàbia acull aquest divendres una trobada comarcal sobre seguretat ciutadana

23 nov 2011 El municipi vol impulsar polítiques de col·laboració i abordar conjuntament problemàtiques comunes

Xàbia albergarà aquest divendres 25 de novembre la primera trobada comarcal dels responsables de Seguretat Ciutadana de la Marina Alta. La reunió, impulsada pel responsable de seguretat del govern local, Juan Ortolá, posarà en contacte a tots els regidors i alcaldes que assumeixen directament aquestes competències amb els caps de cossos de seguretat com a Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil, representada pel capità de la demarcació.
Segons ha explicat Ortolá, la finalitat de la trobada és compartir problemàtiques comunes de la comarca, coordinar diferents matèries que en l'actualitat s'aborden de forma individual i oferir la col·laboració dels Ajuntaments amb major nombre de policies i mitjos tècnics als quals tenen mitjans més limitats.
En l'ordre del dia de la trobada, previst a partir de les 10 hores en el Parador Nacional, s'inclou el debat de propostes com compartir comunicacions en tota la comarca a través de radiotelèfons i la nova xarxa lligada al 112, la COMDES; la coordinació dels diferents plans locals de seguretat o la possibilitat d'establir convenis de col·laboració per a possibles reforços d'agents a l'hora d'atendre necessitats especials com a grans esdeveniments, festes o emergències. Així mateix, ha afegit Ortolá, es proposarà unificar i editar conjuntament el material informatiu dirigit als ciutadans, crear una planificació encaminada a incrementar les relacions amb els residents estrangers de la Marina Alta o impulsar un sistema d'alertes a comerços a través de la missatgeria mòbil. També es parlarà de les campanyes informatives, tant les dirigides als escolars (sobre els riscos en la violència de gènere, drogues i alcohol, bandes juvenils o assetjament escolar) com a la tercera edat (enganys, perill amb les estufes). Finalment, indica el regidor, es debatrà la convivència de la centralització en l'adquisició de matèria, vehicles i altres necessitats dels cossos policials