75 alumnes reben el diploma al acabar el curs d'anglès impartit per britanics voluntaris

18 nov 2011 La gerent del Creama afirma que Xàbia ha sigut pionera en solidaritat

L'oficina de Xàbia del Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l'Activitat de la Marina Alta (Creama) ha lliurat avui els diplomes als 75 alumnes que han assistit al curs pilot d'anglès oferit per voluntaris, un grup d'11 britànics natius residents en el municipi. Es tracta d'una experiència pionera que ha sigut possible gràcies a la col·laboració de l'oficina d'atenció al resident i, segons ha avançat el regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, es reprendrà a partir de gener amb dos nous cursos d'anglès i un altre d'alemany. La formació, de nivell bàsic i mitjà, s'ha oferit als matins durant 60 hores lectives a persones aturades. En aquest sentit, Cardona ha expressat el seu desig que els nous coneixements ajuden als alumnes a trobar ocupació. Del que està convençut el regidor és que l'experiència ha sigut profitosa per a tots, tant per als estudiants que han augmentat la seua formació, com per als professors, que han creat vincles d'amistat amb els seus alumnes.
En aquest sentit, el regidor de Relacions amb els Residents, Oscar Antón, ha agraït tota la col·laboració desinteressada de les persones que han decidit ocupar part del seu temps ajudant a uns altres que passen mals moments per la falta de treball.
També la gerent del Creama, Lola Orihuel, ha lloat la generositat dels professors i ha manifestat que Xàbia “és pionera en solidaritat” ja que és la primera vegada que podem oferir aquest tipus de formació “gràcies a la solidaritat desinteressada de persones, alguna cosa que avui dia no es veu amb molta freqüència”.
Els professors han sigut obsequiats amb un detall i un certificat de col·laboració, mentre que els alumnes han rebut la seua pertinent diploma acreditatiu.