Els comerços de Xàbia recapten ajudes per a lluitar contra la fam en el Cuerno d'Àfrica

16 nov 2011 L'Ajuntament i Creu Roja organitzen un sopar benèfic el divendres 9 de desembre

La regidoria de Foment Econòmic de Xàbia, en col·laboració amb l'assemblea local de Creu Roja, ha coordinat una campanya de solidaritat amb la qual s'ajudarà a afrontar la crisi alimentària del Cuerno d'Àfrica. Segons ha explicat el regidor Juan Luis Cardona, la idea va sorgir quan, com a associat de l'ONG, va rebre una trucada en la qual se li sol·licitava una quota extraordinària per la fam. “Vaig pensar que des de l'Ajuntament es podia fer un poc més. Ho vaig proposar a Creu Roja Xàbia i de seguida es van involucrar” ha indicat.
El projecte, que ha aconseguit implicar a les tres associacions de comerciants del municipi, consistirà en dues actuacions: una recaptació de fons amb guardioles i l'organització d'un sopar benèfic. Els col·lectius empresarials del Centre Històric, Port i Platja de l'Arenal repartiran entre els seus associats fins a 400 vedrioles perquè les col·loquen en els seus locals i recapten fons per a la Banya d'Àfrica. Cardona ha aclarit que les guardioles estan a la disposició de qualsevol empresa, comerç, hotel o restaurant (encara que no pertanga a cap d'aquestes tres associacions) i ha afegit que se'ls proporcionarà a tots els que la sol·liciten a través de Creu Roja (telèfon 96 579 1961), les associacions o del propi Consistori.
La campanya es perllongarà durant tot el nadal, setmanes en les quals els ciutadans estan especialment receptius a les iniciatives solidàries, i s'arreplegaran el 9 de gener.
L'altre esdeveniment serà un sopar benèfic el divendres 9 de desembre en el Restaurant Carrasco. Com ha agraït l'edil, els propietaris d'aquest local hostaler han col·laborat perquè cinc euros del cost de cada menú es puguen destinar a la campanya. Eixa nit hi haurà música i una tómbola en la qual se sortejaran regals donats per empreses i particulars. En aquest sentit, si hi ha algú interessat a col·laborar pot contactar amb Cardona en la regidoria de Foment Econòmic o contactar amb l'ONG.
Els tiquets, a 40 euros, es poden adquirir en qualsevol oficina de Turisme de Xàbia i en la seu que Creu Roja té en l'Avinguda d’Alacant. Allí també es poden informar aquelles persones que, pese no assistir, vulguen posar el seu granet d'arena a través de el “cobert zero”.
La importància de col·laborar amb aquesta iniciativa és vital per a milions de persones. Com ha recalcat el president de Creu Roja Xàbia, José Luis Doménech, el Cuerno d'Àfrica s'enfronta a una gravíssima situació a causa de la pitjor sequera dels últims 60 anys i un entorn convuls tant social com polític. “Un escenari que situa a més de 12 milions d'habitants entre la vida i la mort. Sense aigua, sense bestiar, sense cultius, sense recursos per a sobreviure, aquestes persones, aquests milions de persones, necessiten amb urgència de l'ajuda humanitària”. Doménech ha apel·lat a la conscienciació de la gent i ha insistit que qualsevol ajuda, per xicoteta que siga, serà ben rebuda”.