L'Ajuntament s'incorpora al Sistema Integral de seguiment dels casos de Violència de Gènere

15 nov 2011 71 residents a Xàbia tenen ordres de protecció en vigor

Aquest matí s'ha reunit en l'Ajuntament de Xàbia la segona taula de coordinació policial que s'encarrega del seguiment als casos de violència de gènere registrats en el municipi.
En ella s'ha adonat de la recent signatura d'un acord específic entre el Consistori i el Ministeri de l'Interior per a la incorporació del cos de Policia Local al sistema integral dels casos de violència de gènere, una important eina per al seguiment i protecció de les víctimes. La signatura va ser en la delegació del Govern a Alacant i és una mostra més de la voluntat de l'Ajuntament de participar activament en l'eradicació de la violència de gènere.
Com ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá, amb aquest acord la Policia Local podrà disposar d'informació precisa que els permeta realitzar un seguiment individualitzat de les circumstàncies de les víctimes i de l'evolució del risc en què es troben. En concret, des d'ara es podrà accedir a un programa informàtic que inclou totes les valoracions de risc a nivell nacional i que permet consultar expedients i historials, per exemple, para quan arriben al municipi persones que podrien patir una situació de risc.
En la taula de coordinació estan presents a més de Ortolá i l'alcalde, José Chulvi, els comandaments de la Guàrdia Civil, Policia Local i personal de les regidories d'Igualtat i Serveis Socials. Un altre dels punts que s'ha abordat en la reunió ha sigut l'actualització de les valoracions de risc de les dones del municipi que han denunciat maltractaments. En aquest sentit, de les 71 persones de Xàbia que tenen ordres de protecció en vigor cap està en risc alt, han indicat fonts policials.