Els ciutadans podran decidir en quins projectes invertir 400.000 euros del pressupost municipal

16 nov 2011 L'equip de govern explicarà els comptes del 2012 aquest dijous en la Casa de Cultura

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i el regidor d'Hisenda, Oscar Antón, explicaran demá dijous davant l'Agenda 21 els pressupostos municipals en els quals estan treballant per al 2012.
La cita és a les 20 hores en el saló d'actes de la casa de la Cultura (Plaça de Baix) i l'entrada és lliure per a qualsevol ciutadà, independentment que acostume a assistir a aquest fòrum o no. De fet, s'espera la màxima participació ciutadana ja que, després d'exposar un resum dels comptes i de l'estat del deute municipal, es presentaran una sèrie de projectes entre els quals els assistents triaran quins s'inclouen en aquest exercici. En tots els casos es tracta de projectes que l'Ajuntament de Xàbia va encarregar redactar en el seu moment i tenen llista la seua corresponent memòria valorada. S'ha revisat tots els existents i triat els que encara són realitzables. D'entre les propostes que s'eleven a votació ciutadana s'executaran aquells els possibles fins a un topall total d'uns 400.000 euros, quantitat que, per primera vegada, s'ha reservat com a pressupost participatiu.
Amb aquesta mesura, l'executiu compleix la seua premissa d'obrir al màxim la participació a l'hora de prendre les seues decisions i emprendre obres i projectes, perquè la ciutadania els senta seus.
De cara a l'any pròxim, es pretén que l'apartat de pressupost participatiu siga major i que els projectes es proposen des dels fòrums sectorials creats per a la preparació del Pla Estratègic.
Quant al pressupost del 2012, actualment en preparació, ahir dilluns es va presentar l'esborrany a tots els portaveus dels grups amb representació municipal. Els comptes passaran per comissió informativa aquest divendres i s'elevaran a un ple extraordinari que se celebrarà la vesprada del dimarts 22 de novembre, ja que des del govern local es treballa perquè l'1 de gener puguen entrar en vigor.