Èxit de la inauguració de l'exposició Un Cant a l’Esperança

15 nov 2011 La programació contra la violència de gènere segueix hui a Xàbia amb la projecció de la pel·lícula Cicatrices

Un centenar de persones va acudir divendres passat a la vesprada a la inauguració de l'exposició “Un cant a l’Esperança”, que l'artista Pepa Espasa ha instal·lat en les sales de la Casa de Tena, a Xàbia. L'obertura de la mostra, homenatge a la poeta assassinada Nadia Anjuman, es va convertir en un acte commovedor ja que va incloure una lectura dels seus durs poemes sobre la realitat de les dones en Afganistan a càrrec de Josep Vicent Cabrera i Maria Josep Escrivà, acompanyats per la música del piano de Marta Espinós. Aquesta introducció va ajudar a comprendre les intervencions de Pepa Espasa inspirades en Anjuman.
A la inauguració van acudir l'alcalde, José Chulvi, la regidora d'Igualtat, Empar Bolufer i l'edil Juan Luis Cardona.
L'exposició “Un cant a l’Esperança” és la primera de les activitats programades en el mes commemoratiu contra la violència de gènere la violència serà hui dimarts 15 de novembre. A les 19 hores en la Casa de Cultura es projectarà la pel·lícula Cicatrices, un dramàtic film mexicà que aborda el maltractament dels fills a una mare.
Per al dijous 17 i el dimarts 29 de novembre, en el Centre Social hi haurà dues sessions d'un taller en el qual es parlarà de la violència de gènere, què és, com es pot detectar i tots els recursos dels quals disposa l'Ajuntament per a ajudar a els qui la pateixen. També hi haurà una altra xarrada el divendres 18 dirigida als escolars a càrrec de l'ONG Rescate Internacional. Tots els estudiants de 14 i 15 anys també assistiran al llarg del curs als tallers que imparteix la tècnic en Igualtat, Eugenia Bolufer, qui els donarà les claus per a reforçar la identitat de gènere, desmuntar mites, detectar signes de possible maltractament o resoldre conflictes de parella.
Ja el divendres 25 de novembre, a partir de les 13 hores, hi haurà una concentració enfront de l'Ajuntament i després es llegirà un manifest de repulsa contra el maltractament. I a la vesprada, a les 19’15 hores i en la biblioteca es guardarà un minut de silenci en memòria de les 58 dones mortes en 2010 per culpa d'aquesta xacra social i es presentarà un punt de referència que inclourà els llibres vinculats a aquesta temàtica.