Centenars de persones acudeixen a la Trobada d'Interculturalitat a Xàbia

11 nov 2011 Loreto Gavilá, Adriana Skelton i Andrea Briones guanyen els concursos de contes

Centenars de persones van passar ahir a la vesprada per la trobada d'Interculturalitat organitzat a Xàbia per l'assemblea de Creu Roja en col·laboració amb la regidoria de Serveis Socials. L'esdeveniment pensat per a crear ponts entre les diferents cultures que conviuen en el municipi es va organitzar per stands, anomenats racons, en els quals es va oferir gratuïtament degustacions de productes típics de cada lloc i es va mostrar algunes activitats tradicionals. El mostrador àrab tenia te, cuscús, fruita seca i productes artesans com babuxes de cuir tenyit. En el racó llatí va haver-hi arepas, empanades, quesillo i begudes com el ponche andí, mentre que en l'europeu va haver-hi dolços típics i aperitius com salxixes. En la zona xabiera es va oferir una exhibició d'activitats tradicionals com el bolillo, l'artesania l'espart o com cosir les xarxes pesqueres. També hi havia dolços de la zona com a coca maria i ensaïmades. Els llocs van estar atesos per voluntaris originaris dels països i per associacions com la de Jubilats i Pensionistes Amanecer o la Universitat de l Tercera Edat, així com gent de la Confraria de Pesca.
A poc a poc, la placeta del Convent es va omplir de xiquets i adults que van poder aprendre sobre cultures diferents a la seua i gaudir de balls regionals oferits pel Grup de Danses Portitxol i el grup colombià Macondo. També en aquesta trobada es van lliurar els premis del certamen de contes i fotografia intercultural. Així, les guanyadores en l'apartat d'estudiants de primària (de 8 a 12 anys) van ser Loreto Gavilá Bou i Adriana Skelton Montero i el conte d'Andrea Briones Fernández va ser el triat com a millor entre els de alumnes de l'ESO (de 13 a 16 anys). Tots dos premis estan dotats amb 150 en compres en els comerços associats a Xàbia Històrica. Quant al concurs de fotografia, la guanyadora va ser Antonia Bisquert Cruañes.
La trobada va ser inaugurada per l'alcalde, José Chulvi, i el president de Creu Roja, José Luis Domenech; i va comptar amb la participació de voluntaris de l'ONG, el jutge de Paz, Gabriel Sapena, i diversos regidors com Tere Bisquert, Doris Courcelles, Empar Bolufer, Toñi Sebastià, Pepa Chorro, Juan Luis Cardona i Oscar Antón.