Xàbia acollirà una jornada d'empreniment dirigida a les dones

08 nov 2011 El fòrum serà el dissabte i està previst que el inaugure la Ministra de Politica Social i Igualtat

L'Ajuntament de Xàbia ha organitzat junt la Direcció general per a la Igualtat en l'Ocupació i Contra la Discriminació del Govern d'Espanya una jornada d'empreniment dirigida especialment a les dones. El congrés “Emprenedores” és aquest dissabte 12 de novembre en el Parador Nacional i serà inaugurat per la Ministra de Sanitat, Política Social i Igualtat, Leire Pajín, i l'alcalde de Xàbia, José Chulvi. Al llarg de tot el matí se succeiran ponències tan interessants com la de la presidenta de l'Organització de Dones Empresàries i Gerència Activa, Inmaculada Álvarez Morillas, qui aconsellarà a les assistents sobre bones pràctiques per al posicionament empresarial o la de Gracia Orts, que informarà sobre els programes de suport empresarial per a les dones que gestiona la Cambra de Comerç a Alacant.
Després, Arline Francis Khun explicarà què és l'associació Dones Emprenedores de Xàbia, un fòrum local que espera aglutinar a totes les dones amb inquietuds, per a intercanviar experiències i recolzar-se a l'hora d'encarar nous projectes. En la jornada també hi haurà una taula redona amb la participació de representants de tots els organismes, tant de l'administració com a associatius, dels quals es pot tirar mà a l'hora d'intentar un projecte empresarial. Parlarà el tècnic de la regidoria de Foment Econòmic Sergio Salvador, la gerent del Consorci per a la Recuperació Econòmica i de l'Activitat per a la Marina Alta (CREAMA), Lola Orihuel, Ulrike Wehr en representació de Dones Emprenedores i Sonja Dietz, presidenta del Cercle d'Empresaris de la Marina Alta, un col·lectiu empresarial que lluita per la comarcalització.
Tancarà la jornada una roda de presentacions a càrrec de quatre empresàries de Xàbia. Ana Catalá (Acadèmia Hemeroscopea), María Rosa Martínez (Herboristería Martínez), Freya Belló (Policlínica Cume) i Isabel Crespo (dissenyadora) exposaran les seues experiències personals en el món de l'empresa.
Com ha explicat l'alcalde de Xàbia, José Chulvi, l'organització d'aquesta jornada naix del convenciment de l'executiu de que és necessari impulsar polítiques de col·laboració entre les associacions, els empresaris i l'administració pública. I també de donar “un impuls i una ajuda a les dones, que en èpoques com l'actual són més actives i decidides a l'hora d'emprendre noves aventures empresarials” ha considerat.
Chulvi ha agraït la predisposició del Ministeri per a recolzar a les dones de Xàbia i la seua col·laboració fluïda per a organitzar aquest fòrum, que permetrà posar en contacte a tots els col·lectius que es mouen per l'autoocupació i la igualtat. En aquest sentit, l'alcalde ha destacat el gest de la ministra Leire Pajín, que amb la seua presència aquest dissabte a Xàbia donarà una major dimensió a l'esdeveniment, al que ha convidat a tot el empresariat de la Marina Alta dins del pla per a “fer comarca”.
L'alcalde ha anunciat que aquesta serà la primera de moltes accions que volem engegar com a incentiu a les polítiques actives d'ocupació i autoocupació, al mateix temps que ha valorat l'interès i col·laboració de l'associació Dones Emprenedores, qui s'està encarregat de la preinscripció d'assistents. L'entrada a la jornada és gratuïta i lliure fins a completar aforament, per la qual cosa és convenient inscriure's per a tenir una plaça segura. Es pot formalitzar aquest tràmit via i mail o facebook de Mujeres Emprendedoras de Jávea.