L'Ajuntament trasllada a l'empresariat de l'Arenal les inversions que planifica en aquesta zona turística

03 nov 2011 La renovació del passeig anirà aparellada a millores en els serveis i el tràfic

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha assistit aquest matí a la junta general de l'associació d'empresaris de la platja de l'Arenal. El primer edil, junt als regidors d'Hisenda, Oscar Antón, i de Seguretat Ciutadana, Juan Ortolá, ha explicat els projecte i actuacions que planifica l'Ajuntament per a aquesta important zona turística.
En aquest sentit, Chulvi ha traslladat les últimes novetats del projecte de repavimentació del passeig de l'Arenal, actualment en fase de licitació i que, segons les estimacions facilitades per la Conselleria d'Infraestructures, podria començar a executar-se el pròxim mes de gener. El pla, que inclou un canvi de paviment, fanals i baranes té un termini d'execució de quatre mesos, amb el que l'executiu confia que estiga llest per a la pròxima temporada estival.
Així mateix, l'alcalde ha avançat que, paral·lelament, el Consistori prepara un projecte municipal per a millorar els serveis de la platja; una proposta en la qual s'arreplegaran les demandes i peticions rebudes de l'associació empresarial, a la qual també ha convidat a aportar les seues idees en el procés de preparació de Pla Estratègic, una eina de dinamització econòmica en la qual el turisme “tindrà un gran protagonisme” ha apuntat.
José Chulvi ha mostrat la seua intenció que la tan demandada renovació del passeig genere una “ona expansiva” que permeta la millora global de l'Arenal com a nucli urbà, tant turístic com a residencial. Sobre aquest tema, ha avançat algunes de les millores en matèria de tràfic que s'estan impulsant, com la construcció de diverses rotondes per a descongestionar el tràfic. Per a una d'elles, que està marcada provisionalment amb pivots des d'aquest estiu, s'ha sol·licitat ajuda econòmica a la Diputació d'Alacant, mentre que es té previst demanar la inclusió en el pla d'infraestructures de l'ens provincial altra entre el Tossalet i el Saladar. Finalment, com ha afegit el regidor Oscar Antón, s'ha parlat amb els propietaris dels terrenys al costat del Camí Cabanes per a desbloquejar la construcció d'una altra redona que regule la circulació, i el cost de la qual, 400.000 euros, haurà de ser assumit pels propietaris.
Antón, qui ha mostrat el compromís de l'executiu local per anar complint cada dia xicotetes millores en la platja, també ha avançat projectes que s'estan madurant com una actuació que acabe amb la inundació del carrer Niça o l'adequació de l'oficina de turisme de l'Arenal perquè els residents puguen fer alguns tràmits com demanar un certificat d'empadronament o registrar documents sense necessitat de pujar a l'Ajuntament.
Per la seua banda, el responsable de Seguretat, Juan Ortolá, ha mostrat la seua intenció d'arreplegar les demandes de l'empresariat i reforçar la plantilla policial durant l'estiu, perquè els agents vetlen per la seguretat i ajuden als visitants en el necessari.
L'alcalde de Xàbia ha tancat la intervenció dels representants municipals assegurant als empresaris que l'equip de govern “està receptiu” a escoltar totes les demandes, i que si alguna d'elles no és atesa “vos explicarem el per què”.
Per la seua banda, el president de l'associació de la platja, Dani Silva, ha agraït als dirigents la seua presència en l'assemblea i l'interès que estan mostrant per l'Arenal, la zona turística per excel·lència “però que no ha rebut inversions en els últims 15 anys” ha lamentat. Silva ha plasmat les ganes del sector per acostar el muscle i treballar al costat de l'Ajuntament per un millor futur.