L'Orquestra de la Marina Alta actua este divendres a Xàbia

02 nov 2011 El programa ofereix els concerts de Bach per a violí i oboè

L'Orquestra de la Marina Alta (OMA), sota l'adreça de Francesc Estévez, oferirà tres actuacions a Xàbia dins del projecte de vertebració cultural conjunt amb la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta (MACMA) que els portarà aquest curs a diversos municipis de la comarca. En concret, les actuacions de Xàbia s'integren en l'anomenat “Cicle de les esglésies de la Marina Alta” i s'iniciaran este mateix divendres, 4 de novembre, amb un interessant concert a partir de les 21 hores en l'església de Sant Bartolomé. El programa del recital es basa en els concerts per a violí i oboè de J.S. Bach i actuaran com a solistes els violinistes Merxe Pineda, Eugènia Savall, Vicent Signes i Darío Herráiz, així com la oboísta Paula Ortolá.
El segon concert serà el divendres 24 de febrer, també a les 21 hores i en l'església de Sant Bartolomé i oferirà Les Quatre Estacions de Vivaldi mentre que en l'últim, divendres 6 d'abril en el mateix emplaçament i a les 22 hores, la OMA interpretarà els Concerts de Brandemburgo 5, 6 i 3 de Johan Sebastian Bach.
Les entrades poden adquirir-se de forma anticipada a través de Servicam o les Oficines de Turisme del municipi, a més d'una hora abans del concert en la mateixa porta de l'església per 12 euros, mentre que l'abonament per a tot el cicle costa 30 euros. La gira de l'Orquestra comarcal també recalarà a Pedreguer, Gata de Gorgos, Els Poblets, El Verger, Benissa, Teulada, Ondara, Pego, Els Poblets o El Ràfol d’Almunia.
La OMA es va fundar en 1998 pel director d'orquestra Francesc Estévez amb vocació de cobrir el buit cultural de la comarca, difondre la música clàssica en tots els municipis i “democratitzar l'accés a la cultura musical”.