El ple de Xàbia acorda per unanimitat baixar el tipus de l'IBI

28 oct 2011 Entre els acords presos està ampliar l'horari del registre i sol·licitar una subvenció per a una rotonda en el Pla

L'Ajuntament de Xàbia va aprovar anit per unanimitat tots els assumptes elevats a ple, entre ells, una baixada del tipus impositiu de l'Impost de Béns Immobles (IBI) al 0'617%, la qual cosa propiciarà que baixe el rebut de 24.599 contribuents i a mitigar la pujada dels d'altres 12.546 propietats que encara estan acoblant-se a la ponència de valors del 2005. La Corporació també va autoritzar una modificació de crèdits de 619.132 euros i una ampliació de l'horari del registre general fins a les 15 hores, la qual cosa facilitarà les gestions a persones que treballen en horari de matí.
Uns altres dels assumptes avalats pel ple van ser sol·licitar a la Diputació d'Alacant una subvenció per a construir una rotonda en l'encreuament de la carretera del Pla i l'Arenal i una modificació puntual del Pla General en el sector Tossalet III.
També es va autoritzar concedir la dedicació parcial al regidor de Seguretat Ciutadana, Festes i Activitats, Juan Ortolá i un conveni de col·laboració amb la Sindicatura de Greuges. Així mateix, els dos regidors electes per Nova Xàbia, Juan Planelles i Paco Catalá, van presentar un escrit pel qual comunicaven al ple que “per diferències insalvables” amb la junta directiva del seu partit s'han donat de baixa de la formació i a partir d'ara actuaran com a membres del grup de regidors No Adscrits.
Per ùltim, es va aprovar una moció signada per tots els regidors en la qual es mostra el compromís de tota la Corporació a engegar el Pla Estratègic, elaborant a curt termini un Pla de Dinamització Econòmica i Social de la ciutat. Entre els punts pactats està la constitució com a òrgans del Pla Estratègic de Xàbia un Consell Institucional, integrat pels representants de tots els agents locals i un Comité de direcció, amb les funcions establides en aquesta Moció; crear una Oficina Tècnica del Pla Estratègic de Xàbia, dotant-la dels recursos humans, materials i econòmics necessaris i realitzar una sèrie d'activitats de conscienciació ciutadana i de formació en matèria de planificació i gestió urbana estratègica (realització de conferències d'experts en la matèria i cursos de formació per a tots aquells agents urbans implicats en la gestió de la ciutat). A més, com ja es va anunciar s'organitzaran cinc Fòrums d'Innovació Urbana de caràcter sectorial (turisme, promoció econòmica, educació i cultura, benestar social, i territori i medi ambient), com a instruments de participació ciutadana, en el context d'un Seminari sobre Planificació i Gestió Urbana Estratègica a Xàbia, i amb el format de sessions de dinàmica de grup.
La primera dotació econòmica perquè el projecte arranque es va consignar amb una modificació de crèdits extrets del que, inicialment, es va reservar per al sou de l'alcalde, al que José Chulvi ha renunciat.