L'Ajuntament reconeix la gran tasca de les associacions de residents que gestionen tendes de caritat

28 oct 2011 Càncer Charity Centre, Roundabout Charity Shop i The Original Charity & English Lending Library porten dècades col·laborant amb finalitats socials

L'Ajuntament de Xàbia ha rendit avui un petit homenatge a les tres associacions benèfiques que gestionen tendes de caritat en el municipi.
Càncer Charity Centre, Roundabout Charity Shop i The Original Charity & English Lending Library són els tres col·lectius, integrats majoritàriament per residents britànics, que amb la venda d'articles de segona mà com a roba, objectes de decoració o llibres, obtenen fons per a finalitats solidàries o per a contribuir en la millora de la sanitat. En un acte celebrat en el saló de plens, els presidents de cadascuna d'aquestes agrupacions, Irene Ellis, Gill Rose i Georgie Harvey, han arreplegat unes plaques commemoratives de mans de l'alcalde, José Chulvi.
Chulvi ha donat en nom de tots la benvinguda als molts voluntaris que s'han acostat fins a l'Ajuntament i els ha traslladat “el nostre agraïment i reconeixement per l'excel·lent treball i la dedicació desinteressada durant molts anys a ajudar als menys afortunats de la societat”.
També han mostrat la seua gratitud al treball de les associacions el regidor de Relacions amb els Residents, Oscar Antón i l'edil de Serveis Socials, Tere Bisquert.
Un portaveu del Cancer Charity Centre ha explicat que recentment s'han constituït com a fundació ECMOR (English Cathedra of Modern Oncology Research) i una de les seues primeres accions ha sigut adquirir una màquina d'última tecnologia que permet detectar el càncer amb una mostra d'ADN i que s'ha posat a la disposició de l'hospital de Dénia. Per a açò han desemborsat 120.000 euros i afronten quatre anys amb pagaments d'entre 20 i 30.000 euros per a completar els costos i fer-se càrrec del seu manteniment. Aquesta associació, amb 62 voluntaris i present a Xàbia des de 1998, sempre ha centrat els seus donatius en la lluita contra el càncer, recaptant fins avui més de 700.000 euros.
Per la seua banda, els 70 voluntaris de The Original Charity & English Lending Library celebren enguany el seu 40 Aniversari. Entre els beneficiaris de les seues ajudes es troben l'Asil Germans Cholbi, el col·legi Raquel Payà a Dénia, el Preventori de Gandia, el Refugi Franciscà a Palma de Gandia, el Centre del Dia del Convent de Xàbia, Fontilles i moltes cuestacions internacionals per a alleujar desastres. Així mateix, des de fa molts anys manen setmanalment diversos sacs de roba al magatzem de Càrites en Real de Gandia. També han ajudat a associacions comarcals com ADIMA o AMADEM.
Finalment, Roundabout Charity Shop, té uns 40 voluntaris de diverses nacionalitats i des dels anys 70 col·labora amb projectes que beneficien als residents de Xàbia. Van començar amb una tenda anomenada de “Amics de la Creu Roja” i després van ampliar els seus donatius a altres associacions com a Amics dels Minusvàlids, HELP, Emaus, Asil Germans Cholbi o fins i tot a la Guàrdia Civil.