La renovació urbana del passeig de l'Arenal de Xàbia, en fase de licitació

27 oct 2011 La Conselleria garanteix celeritat en el projecte per a evitar que afecte a la temporada estival

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i el tinent d'alcalde, Oscar Antón, han estat aquest matí en la Conselleria d'Infraestructures per a conèixer en quin punt es troba la tramitació del projecte de renovació urbana del passeig de l'Arenal, inclòs en el Pla Confiança.
Els responsables de l'executiu han sigut rebuts pel sotssecretari general del departament, Juan Antonio Sánchez, qui els ha explicat que el projecte, després de ser aprovat i consignat pressupostàriament, va eixir ahir mateix a licitació. Sánchez ha afegit que està previst que al desembre es convoque la taula de contractació i de forma immediata s'adjudique l'obra. El termini d'execució inicial, quatre mesos, permetria tenir el passeig renovat abans de l'estiu.
Els representants de l'equip de govern de Xàbia acudien a València per a mostrar la seua preocupació pel fet que l'obra es retardara i acabara afectant l'activitat turística estival de l'Arenal, una inquietud que també els havia sigut traslladada recentment per l'associació d'empresaris de la platja. No obstant açò, després de la trobada han tornat convençuts de la predisposició del Consell a prioritzar el projecte, en ser conscients que l'Arenal és un punt estratègic per a la imatge turística de la Comunitat Valenciana.
Tant José Chulvi com Oscar Antón han agraït la “excel·lent” predisposició de la Conselleria d'Infraestructures i la seua comprensió per entendre i atendre les necessitats de Xàbia. Així mateix, han oferit al departament tota la col·laboració municipal per a agilitar al màxim l'obra, per exemple, cedint-los un solar perquè facen l'apilament de materials.