L'associació Lucentum de Xàbia celebra el dia de les Mestresses de casa

26 oct 2011 Unes 150 associades participen en el dinar de germanor

L'Associació de Mestresses de casa Lucentum de Xàbia va celebrar ahir un dia de festa i convivència que també va servir per a fer balanç de les nombroses activitats que realitzen durant tot l'any. La celebració va començar amb una missa en l'església de Sant Bertoméu a la qual va assistir la junta directiva de l'associació, presidida per Isabel Nadal, i autoritats locals com l'alcalde, José Chulvi, i els edils Oscar Antón, Empar Bolufer o Toñi Sebastià. Després, unes 150 associades es van reunir en un menjar a la qual es van sumar més regidores com Tere Bisquert i Tere Ern, i que es va perllongar amb un ball fins a avançada la vesprada.
En el seu discurs, la presidenta de les Mestresses de casa va reconèixer el treball en equip que realitza tota la seua junta, va tenir unes paraules per a la presidenta d'honor, Catalina Quero, i va agrair el suport institucional que brinda l'Ajuntament. En aquest sentit, l'alcalde, José Chulvi, va assenyalar que el Consistori no pot sinó estar al costat d'un col·lectiu de dones tot terreny, que a més de treballar fora de casa encara trau temps per a encarregar-se de la llar. El primer edil va indicar que, encara que la presència de dones és cada vegada major en la Corporació, “encara són poques, així que a veure si s'animeu" els va incentivar.
L'associació de Mestresses de casa, Consumidors i Usuaris Lucentum de Xàbia és, com va indicar Isabel Nadal, un col·lectiu “que cada dia té més sòcies”, aconseguint ja les 2.000 inscrites, i que no para de programar tallers i viatges. Els 13 cursos oferits, entre els quals hi ha cort i confecció, balls de saló, pintura, sevillanes, gimnàstica, ioga o labors com patchword o bolillos, estan sempre “plens i amb llista d'espera”, la qual cosa els anima a ampliar l'oferta, va explicar la presidenta.
L'associació també té un ampli calendari d'excursions, visites al teatre, o viatges de finalització de setmana o diversos dies, com l'últim realitzat a Cantàbria. Les interessades a associar-se poden fer-ho passant les vesprades dels dimarts o dijous, de 17 a 20 hores, per la seu. Aquesta oficina està situada en la Ronda Sud número 50 i la quota anual és de sol 10 euros, amb els consegüents beneficis en preus de viatges o altres activitats.