L'Ajuntament informa de la revisió del Pla General als socis de la Universitat de la Tercera Edat

26 oct 2011 Centenars de residents s'interesen per el futur urbanistic de Xàbia

El regidor d'Urbanisme de Xàbia, Pere Sapena, ha explicat aquest matí davant centenars de residents la situació en la qual es troba el procés de revisió del Pla General d'Ordenació Urbana. El regidor ha sigut convidat per l'associació U3A (Universitat de la Tercera Edat), un col·lectiu que engloba a més de 2.000 persones, en la seua majoria arribats d'altres països d'Europa, i que tracta de fomentar l'aprenentatge permanent i l'amistat entre aquells que ja no treballen a temps complet.
Sapena, acompanyat pel regidor de Relacions amb els Residents, Oscar Antón, ha fet un repàs a la situació del document més important per al desenvolupament urbanístic del municipi i que definirà el model de ciutat “viable i alhora sostenible, respectuós amb el medi ambient i amb el paisatge” els ha indicat el regidor.
Tant Sapena com Antón han recalcat que, donada la gran importància d'aquest document, es requereix “de la major participació i consens possible” pel que s'impulsarà una “àmplia participació ciutadana, una tramitació transparent i una documentació clara i de fàcil comprensió per a tots els ciutadans que un o una altra manera van a ser afectats per aquest pla director que és el Pla General”. Per a açò s'empraran eines informàtiques i es faran consells consultius com el d'Urbanisme i Medi ambient, amb reunions obertes a tots els que vulguen escoltar.
Quant al punt de tramitació, Sapena ha recordat que el juny de 2008, l'anterior Corporació va aprovar el Document Consultiu amb el vot favorable de 8 regidors i ho va remetre a Conselleria perquè elaborara el Document de Referència. Segons la informació que posseeix l'equip redactor, que manté el seguiment de l'expedient en el Consell, aquest document de referència ja està elaborat i serà remès a l'Ajuntament de Xàbia en breu. Així mateix, es compta amb el compromís dels tècnics autonòmics d'anar de la mà amb les autoritats municipals.
Aquesta vesprada està previst que el regidor d'Urbanisme de Xàbia acudisca també a una reunió de l'Associació de Petits Promotors, Constructors i Empreses Afins, un col·lectiu que també vol estar al dia de tots els avanços en la tramitació del nou Pla General.