L'Ajuntament de Xàbia reunirà en les pròximes setmanes els fòrums assessores per al Pla Estratègic

21 oct 2011 Tota la Corporació mostra el seu compromís en l'elaboració d'aquest pla dinamitzador de l'economia

L'Ajuntament de Xàbia segueix amb els preparatius del Pla Estratègic. Ahir dijous a la vesprada, la Corporació al complet va ser citada per l'alcalde, José Chulvi, perquè l'economista assessor, Antonio Martínez, poguera explicar-los la planificació que s'ha previst en els pròxims mesos de cara a confeccionar un document que plasme totes les actuacions i projectes necessaris per a encarrilar un futur econòmic solvent. Segons ha explicat Chulvi, a la reunió es va convocar a tots els grups polítics amb representació municipal, ja que la voluntat de l'executiu és que aquesta important eina siga un document “de consens” en el qual totes les tendències estiguen representades, una prova que “es vol que el projecte tinga èxit independentment de les circumstàncies polítiques futures” ha indicat.
En aquest sentit, el primer edil ha avançat que en el ple del pròxim dijous es presentarà una moció conjunta de tots els grups municipals que plasme el convenciment de la necessitat de redactar el Pla Estratègic i segelle el compromís amb una promesa programàtica que tots van compartir en les passades eleccions. La unió mostrada per la Corporació de Xàbia per a treballar pel Pla Estratègic Municipal va ser lloada per l'assessor, qui els va revelar que en altres municipis aquesta situació no ha sigut possible per les rivalitats polítiques.
A partir d'ara, i una vegada que Antonio Martínez ha posat en antecedents tant als regidors com a la ciutadania, amb la reunió informativa del passat 30 de setembre, al llarg del mes de novembre es començarà a reunir als cinc fòrums assessores (en turisme, promoció econòmica, educació i cultura, benestar social i territori i medi ambient) per a arreplegar les primeres idees. Propostes que seran analitzades per a comprovar la seua viabilitat real i després incloure-les en un esborrany inicial del document dinamitzador, que es completarà amb les conclusions d'un segon cicle de reunions a celebrar al gener.
No obstant açò, com ha deixat clar l'alcalde de Xàbia, açò no significa que l'executiu espere a acabar tot el procés per a passar a l'acció. “Si veiem que algunes intervencions són necessàries i és possible dur-les a terme, es farà immediatament”, el que es pensa ajudarà a motivar i il·lusionar als ciutadans a participar, ja que serà una prova de que la seua opinió és tinguda en compte, que les seues idees són útils i que aquest procés no es queda en una mera teorització.
Respecte a aquesta participació, des de l'Ajuntament s'ha encarregat una pàgina web des de la qual en breu tots podran interactuar amb el Pla Estratègic, tant llançant les seues idees com fent un seguiment de tot el que s'està realitzant.