El diumenge se celebra el dia de la bicicleta a Xàbia

19 oct 2011 El Club Ciclista organitza una marxa familiar fins a Pinosol

El Club Ciclista de Xàbia ha presentat avui les activitats previstes per al Dia de la Bicicleta, que se celebrarà aquest diumenge 23 d'octubre en el municipi. Tal com ha explicat el secretari de l'entitat, José Francisco Catalá, s'ha preparat una marxa social pensada perquè els pares isquen amb els seus fills a gaudir de la bici i puguen circular pel municipi sense problemes ni riscos associats al tràfic.

No hi haurà trofeus ni presses. La comitiva eixirà a ritme de passeig a les 10 hores de la pista d'atletisme enfront del col·legi Graüll (Avinguda Ramón Llidó) i recorrerà uns sis quilòmetres fins al parc de Pinosol. La ruta prevista és Avinguda Palmela, Avinguda dels Furs, Port, Avinguda Lepanto, Primer Montañar, Arenal, camí dels Tamarits, rotonda del Pla, camí Cabanes, camí Cansalades i Pinosol. Allí hi haurà una gran festa amb exhibicions preparades per altres clubs ciclistes com Xàbia Bikers, que muntarà un circuit per a qui vulga provar la bicicleta tot terreny, o el Gurugú.
Així mateix, el club oferirà als assistents bocates i refrescs per a esmorzar i realitzarà una rifa amb regals entre els quals es troba una bicicleta. Després, pel Pla, es tornarà al poble. Durant tot el recorregut, s'ha disposat un servei de “cotxe granera” per a arreplegar als xiquets xicotets que es cansen o a algú que puga tenir problemes, així com una furgoneta amb utensilis mecànics per a solucionar alguna burxada o avaria. Des del club s'ha mostrat el seu agraïment a la Creu Roja, Policia Local i Protecció Civil, que col·laboraran en la seguretat de l'esdeveniment.
Aquesta és la vuitena edició del Dia de la Bicicleta (l'any passat es va aconseguir mobilitzar a més de 500 persones) que organitza el club xabiero, una entitat amb quasi 30 anys d'història i que compta amb escola de ciclisme, equip de cadets i que durant tot l'any té una gran activitat. En aquest sentit, el regidor d'Esports, Juan Luis Cardona, ha mostrat el seu total respatler al club que, a més de tenir una gran pedrera, sempre és una garantia de bona organització. L'edil ha indicat que la marxa popular del diumenge, a més de fomentar l'esport, ajuda a crear vincles de convivència entre les famílies.