L'Ajuntament ofereix la possibilitat d'augmentar la seua formació a les dones emprenedores

19 oct 2011 Organitza junt al Creama cinc cursos per a les empresàries

La regidoria de Foment Econòmic de Xàbia, a través del Consorci per a la Recuperació Econòmica i Empresarial de l'Activitat de la Marina Alta (Creama), ha signat avui un conveni de col·laboració amb l'associació de Dones Emprenedores de Xàbia (MEJ) que els permetrà coordinar cinc cursos de formació específics per a empresàries. El primer d'ells “Estratègia empresarial i pla d'empresa” comença a impartir-se avui mateix i té totes les places cobertes, igual que el que s'iniciarà el 26 d'octubre destinat a la “Anàlisi de Mercat i publicitat”.
Les següents accions formatives són: Política de producte i política de preus (del 2 de novembre al 7 de desembre), Formes jurídiques de l'empresa i política de distribució (del 9 de novembre al 14 de desembre) i Gestió de subvencions (del 16 de novembre al 21 de desembre). Tots els cursos tenen una durada de 20 hores i s'imparteixen en les instal·lacions de l'Escola Permanent d'Adults (EPA) de 20 a 22 hores, un horari amb el qual es tracta de compatibilitzar l'agenda laboral de les dones amb ocupació. Com ha explicat la representant de MEJ, Arline Francis-Kuhn, les interessades a inscriure's poden fer-ho a través del correu electrònic o del facebook del col·lectiu, al mateix temps que ha remarcat la gran demanda social que existeix per a participar en aquest tipus de formació, i prova d'açò és que quasi sense publicitat s'han cobert les 20 places disponibles per als dos primers cursos. Francis-Kuhn ha mostrat la seua satisfacció per l'evolució de Dones Emprenedores, un fòrum per a les dones dinàmiques que desitgen intercanviar idees de negoci, i ha recalcat que estan per a ajudar a totes aquelles que vulguen intentar dur a terme els seus projectes i idees.
Per la seua banda, el regidor de Foment Econòmic, Juan Luis Cardona, ha posat en relleu la importància de les dones en el teixit empresarial i la mentalització, força i ímpetu que tenen en MEJ, bases tan importants per a les empreses com la voluntat de formar-se en la qual ara pot col·laborar l'Ajuntament de Xàbia. Cardona ha recordat que, a través de Creama ja s'han pogut oferir altres cursos dels quals s'han beneficiat 75 persones interessades a perfeccionar la seua formació o reciclar-se. L'edil ha indicat que actualment hi ha 560 persones inscrites en la borsa de formació, la qual cosa unit a les retallades pressupostàries fa necessari més treball i imaginació per a poder oferir el màxim d'accions formatives.
Finalment l'alcalde, José Chulvi, ha lloat el treball de Dones Emprenedores “que en l'últim any s'ha convertit en el catalitzador i motor de tot un col·lectiu com són les dones, que malgrat les polítiques d'igualtat segueixen enfrontant-se a un hándicap afegit a l'hora de trobar treball”. Chulvi ha assenyalat que MEJ està mostrant el camí i generant il·lusió a altres dones, donant una visió molt útil en temps difícils” pel que l'Ajuntament tractarà de col·laborar estretament amb elles d'ara endavant, per exemple, oferint-los unes jornades per a emprenedores que prepara per a novembre al costat del Ministeri d'Igualtat.