L'Ajuntament de Xàbia trasllada al conseller d'Educació les necessitats del municipi

11 oct 2011 El executiu es marca com a prioritat la rehabilitació dels col·legis Graüll i Vicente Tena

El conseller d'Educació, Formació i Ocupació, José Císcar, ha visitat aquest matí l'Ajuntament de Xàbia i s'ha reunit amb l'alcalde, José Chulvi, i la regidora d'Educació, Empar Bolufer. Els responsables municipals han traslladat a Císcar les necessitats del municipi, tant en infraestructures com en mitjans educatius en una trobada que ha sigut valorada com “molt positiva i fructífera” per tots dos regidors, els qui han destacat el tarannà dialogant i col·laborador del Conseller.
Tal com ha explicat la responsable d'Educació, l'Ajuntament ha recalcat com a prioritàries les rehabilitacions dels col·legis Graüll i Vicente Tena, tots dos construïts entre els anys 60 i 70 i amb una evident deterioració de les seues instal·lacions que aconsella que siguen reconstruïts totalment.
Segons ha explicat Bolufer, el responsable autonòmic els ha sol·licitat que li remeten plans i altres documents, alguna cosa que es farà immediatament. I és que, encara que en el cas del Graüll el Consistori ha complit tots els passos administratius que li reclamava la Generalitat i el projecte està redactat i pendent de licitació, s'ha pensat revisar la situació en conjunt amb la del Vicente Tena i l'edifici de l'Educació Permanent d'Adults (EPA), tots en la mateixa zona, per a planificar les obres de forma coordinada i perquè suposen el mínim trastorn per a la comunitat educativa. Encara que no s'ha parlat de terminis concrets, l'alcalde ha mostrat la seua intenció que aquest pròxim any estiga tot definit.
Chulvi ha remarcat que “tenim clar que cal prioritzar i dedicarem tots els esforços als projectes del Graüll i Vicente Tena”, encara que no ha oblidat que hi ha altres demandes per a Xàbia que avui s'han fet arribar al Conseller; com un menjador i un gimnàs per al col·legi Trenc d’Alba, una guarderia per al barri de Duanes o la concessió del cicle mitjà d'alemany en l'extensió local de l'Escola Oficial d'Idiomes.
En la trobada també s'ha analitzat el conveni que va signar en 2005 el Consistori xabiero amb el Consell i que obliga a l'Administració Autonòmica a construir una piscina coberta en el municipi després que l'Ajuntament edificara un trinquet. Encara que amb l'última remodelació de les conselleries, l'àrea d'Esports és aliena a Educació, José Císcar s'ha oferit a revisar la documentació i intervenir perquè el municipi veja compensat el seu esforç inversor.
Finalment, José Chulvi ha agraït la bona relació institucional que la Conselleria d'Educació ha oferit a Xàbia des dels inicis d'aquesta legislatura, amb exemples com l'actuació que ja s'està executant en les canonades del col·legi Trenc d’Alba i la promesa que l'Ajuntament serà escoltat pel Consell a l'hora de projectar qualsevol infraestructura en el municipi.

Inauguració de l'acadèmia Hemeroscopea
Durant la seua visita a Xàbia avui, el conseller d'Educació ha participat en la inauguració de la nova acadèmia d'estudis Hemeroscopea. Aquest centre dirigit per Ana Catalá i José Torres acumula més de 30 anys de dedicació a la formació en idiomes, noves tecnologies i orientació ocupacional. Ara inicia una nova etapa amb noves i modernes dependències en la calle Príncep d'Astúries. En la inauguració, l'alcalde de Xàbia ha felicitat a aquests empresaris emprenedors per invertir i arriscar en aquests temps difícils i per la seua dedicació a la formació dels joves.