Dos joves que estan creuant el món amb bicicleta recalen a Xàbia

10 oct 2011 L'aventura col.labora en la recaptació de fons per lluitar contra el càncer

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha rebut aquest matí la visita de dos joves belgues que han emprès l'aventura de creuar el món amb bicicleta en poc més d'un any. Thomas Sosson i Pascal Baquet han arribat aquests dies a Xàbia, on han passat un parell de dies a casa d'una amiga, després de creuar el seu país d'origen i França. Ara es dirigeixen a Andalusia i després s'embarcaran rumb a Àfrica, on tenen previst travessar el Marroc, Mauritània o Senegal abans de creuar el atlantic i pedalar per Uruguai, Argentina, Xile Bolívia o Equador. L'última part del seu viatge transcorrerà per Àsia, per països com Xina, Índia o Nepal, on els esperen les exigents condicions de l'Himàlaia.
El mes peculiar de l'aventura dels quals es fan cridar els “Globules Trotters” és que el seu projecte té una gran fi solidària, que és aconseguir diners per a la investigació contra el càncer, especialment la leucèmia. Col·laboren amb l'associació belga Télévie, ens que des de fa més de 20 anys organitza projectes diferents per a recolzar la investigació en el camp del càncer que realitza la fundació Nacional per a la Investigació Científica (FNRS). En el nord d'Europa és habitual que els joves realitzen projectes com a fi de carrera que servisquen d'ajuda a alguna ONG.
Al costat de Thomas i Pascal va partir de Bèlgica un tercer company, Gregory, qui ha hagut d'abandonar temporalment la ruta per una lesió. Avui els ciclistes, de 25 i 26 anys, han explicat a l'alcalde els detalls del seu projecte, que a més d'aconseguir diners per a la lluita contra el càncer, els servirà per a conèixer el món i les seues cultures i prestar el seu suport moral a tots els malalts de leucèmia. I és que en el seu web aniran penjant fotos i anècdotes de tots els països que visiten, informació que després serà utilitzada en els centres d'hospitalització de xiquets malalts per a ensenyar-los geografia i cultura. En xifres, el projecte suposa creuar amb bicicleta i uns 13 mesos més de 28.000 quilòmetres per 30 països i quatre continents.
La manera de col·laborar amb aquest equip és el apadrinament i es pot formalitzar en la pàgina web on també es pot fer un seguiment del seu viatge: www.lesglobulestrotters.org.
L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, ha animat a aquests ciclistes per a acabar amb èxit la seua aventura i ha mostrat la seua satisfacció per veure com la gent jove es preocupa pels altres i pren una postura activa en la col·laboració en la investigació per a acabar amb el càncer.