El Palau d’Esports acull el dissabte el XIV Memorial Miguel Buigues Andrés

06 oct 2011 El club de Bàsquet Joventut Xàbia organitza aquest partit homenatge en record a un dels seus jugadors

El Club de Bàsquet Joventut La Caixa Xàbia ha presentat avui la XIV edició del Memorial Miguel Buigues Andrés, l'esdeveniment anual més emotiu que celebra el club en record a un dels seus jugadors i fundadors, qui va morir d'un accident mentre entrenava. Com ha explicat el vicepresident de l'entitat esportiva, Gustavo Usagre, aquest dissabte 8 d'octubre, el Palau d’Esports Municipal “Miguel Buigues Andrés” acollirà des de les 17 hores la presentació dels equips per a la temporada 2011-2012 i dels dos nous entrenadors Miguel Ángel Cuesta (sènior masculí) i David Bosch (sènior femení). A continuació, sobre les 18 hores, començarà un emocionant partit homenatge en el qual els xabieros s'enfrontaran al Nou Brot Bàsquet Alcoi.
L'edil d'Esports, Juan Luis Cardona, ha donat l'enhorabona al club per mantenir viva la flama de la memòria de Miguel durant ja 24 anys. Cardona ha indicat que ell ha jugat i viscut el básquet des de sempre, per la qual cosa ara “és un orgull com a regidor poder presentar aquest esdeveniment i convidar a tots els ciutadans al fet que vengen a gaudir del partit i a animar al Joventut”.
També l'alcalde, José Chulvi, ha deixat clara la seua implicació personal a nivell sentimental amb el Memorial i, sobretot, amb l'homenatjat: Miguel Buigues Andrés. Chulvi, qui ha sigut part de la plantilla del Joventut, president del club i entrenador de l'equip sènior, ha considerat que “parla molt bé de les persones que formen el club i de tots els que l' han presidit (Pep Segarra, Felip Guardiola, Toni Cardona, Isaac Martín i ara Josep Lluís Avinyó) el que hagen passat 24 anys i seguisquen recordant a Miguel” a qui ha definit com una persona “entranyable, alegre, simpàtica, inoblidable i que va fer que molts ens enganxàrem al básquet”.
El municip ha indicat que el memorial és el record a una de les persones que va fer possible que el club es fera gran i ha felicitat a l'actual directiva per la línia de treball que estan seguint per a animar als xiquets i joves al fet que facen esport. En aquest sentit, des del Club, Gustavo Usagre ha aprofitat per a indicar algunes de les iniciatives que estan duent a terme aquesta temporada per a potenciar la pedrera, com és el projecte de portar els entrenadors als col·legis del municipi. Aprofitant que tots els centres tenen pista, el club facilita als xiquets la possibilitat d'entrenar al migdia en la mateixa escola durant tot el curs per sol 50 euros a l'any.