Elena López es la nova presidenta de la Comissió de Fogueres de Xàbia

06 oct 2011 L'executiu reitera el seu compromís a rebaixar la despesa en festes

L'alcalde de Xàbia, José Chulvi, i el regidor de Festes, Juan Ortolá han rebut aquest matí en l'Ajuntament a la nova junta de la Comissió de Fogueres. L'organisme que prepara i coordina els festejos dedicats a Sant Joan estrena presidenta, Elena López,i vicepresident, Jaime Escudero. El regidor Juan Ortolá ha definit a la jove que des d'ara serà la cara visible de la comissió com una dona “molt treballadora i capacitada per a exercir el càrrec”, al mateix temps que ha comentat que compta amb cinc anys d'experiència com a membre actiu de la comissió festera. “A Elena no li vindrà de nou tot el que involucra la festa, tenim molta confiança en ella i estem segurs que farà tot el possible per a estalviar en despeses” ha assenyalat l'edil.
També l'alcalde de Xàbia ha donat la benvinguda a la nova presidenta després d'agrair el treball que ha exercit durant els últims anys la seua predecessora, Tere Bisquert. Chulvi ha celebrat que Elena López arribe al càrrec amb ganes i conscient del treball i responsabilitats que comporta ja que “són temps difícils i, com en altres regidories, tenim el compromís de reduir la despesa en Festes”. No obstant açò, el primer edil ha deixat de costat el negativisme i considerat que, amb la crisi, també és el moment adequat per a cercar altres maneres de fer les coses, amb imaginació i amb la col·laboració dels ciutadans. “Espere que açò també siga positiu per a la festa, que ens ajude a valorar més les coses” ha conclòs l'alcalde.
Per la seua banda, la nova presidenta ha dit que és un gran honor per a ella representar a la comissió d'una de les festes més importants de Xàbia, i encara que és conscient de la gran responsabilitat que assumeix, ha assegurat que “quan m'ho van proposar no vaig tenir dubtes, perquè tinc moltes ganes i estaré envoltada de gent que treballa i té experiència”. Elena López s'ha mostrat disposada a cercar els mitjans necessaris perquè “sense malbarataments, Xàbia tinga unes festes dignes”. En aquest sentit, ha promès treball dur para, amb menys fons, aconseguir tancar “un programa del grat de tots els veïns i dels quals ens visiten”.
De moment, la comissió inicia l'exercici amb els preparatius de l'elecció de les reines del 2012 i la cavalcada de Reis. També han obert el període perquè els xiquets i adolescents s'apunten a la Cort Infantil i Comissió Juvenil. Aquest tràmit es pot formalitzar en la Casa de Cultura, tots els matins laborables de 10 12 hores.
En quant al compromís d'estalviar en festes, el regidor responsable ha avançat algunes de les mesures de retallada. En primer lloc, hi haurà menys dies de festes, la qual cosa es traduirà en estalvi i s'inclouran dins del programa els actes programats en barris com Thiviers o el Freginal per a evitar duplicitat i rebaixar els costos.