El Cross Baix Montgó es disputa aquest dissabte

05 oct 2011 La carrera discorre per 11 quilòmetres de camins rurals i secundaris de Xàbia i Jesus Pobre

Els clubs d'atletisme Llebeig de Xàbia i La Faixa de Jesús Pobre ultimen els preparatius de la XIX edició del Cross Baix Montgó, que es disputarà aquest mateix dissabte 8 d'octubre. Les inscripcions es poden formalitzar fins demà dijous a les 20 hores a través de la web www.somesport.com. La participació és gratuïta si es disposa d'un xip del Circuit Marina Alta 2011 propi, i costa 4 euros per a aquells que necessiten que se'ls proporcione aquest element per a controlar els temps.
L'eixida serà a les 18 hores des de la plaça Marina Alta (enfront de l'edifici de Correus) i discorrerà per les faldes del Montgó fins a la plaça de Jesús Pobre. La ruta cobrirà una distància de poc més d'11 quilòmetres a través de camins rurals i vies secundàries com el camí dels Castellans, Camí Vell de Pedreguer o Camí Vell de Gata. Hi haurà premi als tres primers i primeres de cada categoria en juniors, sènior i veterans. Així mateix, també obtindran trofeu els tres primers locals de Xàbia i de Jesús Pobre.
Com apunten els clubs organitzadors, hi haurà dos punts de subministrament d'aigua durant la carrera, berenar en la meta i dutxes disponibles en el Poliesportiu de Jesús Pobre. També s'ha concertat un servei d'autobús gratuït que farà diversos viatges per a traslladar a tots corredors que ho desitgen fins a Xàbia.
El Cross Baix Montgó, amb 19 edicions ininterrompudes, és una de les carreres d'atletisme més emblemàtiques i respectades que es disputen en la Marina Alta, ja que cobreix més de 10 quilòmetres amb trams en pendent i trossos de pedres soltes, que la converteixen en una prova dura i no apta per a tots. S'estima que participaran uns 600 corredors.