L'Ajuntament crea els nous consells assessors d'Urbanisme i Comerç

30 sep 2011 Un grup de residents demana més seguretat a la carretera cap a Jesús Pobre

El ple de l'Ajuntament de Xàbia va acordar ahir la creació de dos nous consells assessors: el de “Comerç i Promoció Econòmica” i el de “Urbanisme i Medi ambient”. Així mateix, es va aprovar la modificació dels estatuts del recuperat Consell de Turisme per a donar-li més agilitat. Tots aquests òrgans permanents de participació sectorial, amb caràcter consultiu, s'han instituït amb l'objecte d'ajudar els ciutadans i ciutadanes a participar activament en el que s'està fent en la seua ciutat.
El consell d'Urbanisme estarà presidit pel regidor de l'àrea, Pere Sapena, i tindrà un representant de cada grup municipal. Així mateix, s'integrarà a tots els agents socials amb un representant de les associacions de veïns, comerciants, Constructors, Promotors, serveis de manteniment, l'Agenda 21 Local, empreses de serveis (hostaleria, restauració, recreatives) i col·lectius tècnics (arquitectes, enginyers, aparelladors i topògrafs). En els estatuts s'ha previst que puguen assistir als seus plens (amb veu però sense vot) altres col·lectius convidats depenent del que es tracte en la sessió: associacions agrícoles, pesqueres, jubilats, mestresses de casa, culturals, administratives, Foro Xàbia de Vecindad, Xàbia Viva, Xàbia Idea,entre uns altres. Els plens del consell seran públics i al final dels mateixos s'establirà un torn de paraula entre els assistents. Entre les seues funcions s'enumeren l'estimular la participació de persones, col·lectius i entitats en el camp de l'activitat urbanística, fomentar l'associacionisme i oferir el suport i l'assistència oportuns; reunir informació, realitzar estudis i anàlisis, debatre i difondre, preparar i proposar informes sobre l'activitat urbanística municipal de Xàbia i assegurar la participació directa dels ciutadans mitjançant el Ple del Consell com a òrgan específic.Encara que inicialment el Consell sectorial s'anava a centrar en Urbanisme, a petició del grup municipal Bloc Centristes s'ha afegit l'apartat de Medi ambient.
També en matèria d'Urbanisme, el ple va aprovar per unanimitat la nova ordenança reguladora de la declaració de responsabilitat que permetrà autoritzar de forma immediata determinades obres de caràcter menor i l'ordenança reguladora del cànon d'urbanització a Xàbia.

CV-735
Després de la sessió, com és costum en l'Ajuntament, es va oferir als assistents la possibilitat de fer precs i preguntes. Un dret que va aprofitar un grup de residents que accedeixen a les seues cases des de la carretera de Xàbia a Jesús Pobre (CV 735) per a advertir al Consistori de l'augment d'accidents de trànsit i sol·licitar que prenga mesurades per a aconseguir millores en la seua seguretat com un reasfaltado més rugós, la creació d'una vorera o la modificació del peralt d'una corba on s'acumulen els sinistres.
Com els va indicar l'alcalde, José Chulvi, aquesta carretera forma part de la xarxa provincial, per la qual cosa l'Administració Local no té potestat per a realitzar cap obra, sinó que és la Diputació d'Alacant la que ha de fer-se càrrec. Chulvi va indicar que fa anys que aquesta via està catalogada com a punt de concentració d'accidents i s'ha reclamat l'execució d'un projecte que va preparar l'Ajuntament en 2009 amb mesures que milloren la seua seguretat sense que de moment hi haja avanços. En aquest sentit, el primer edil va assegurar als veïns que tenen les portes obertes de l'alcaldia per a consultar aquest projecte i proposar les seues idees, a més de comprometre's a reclamar l'obra tant en nom del municipi com en la seua condició de diputat provincial.