Medi ambient habilita una senda i un mirador al costat del riu Gorgos

30 sep 2011 El departament continua amb la neteja del llit fluvial davant el risc de fortes pluges

El departament de Medi ambient de Xàbia ha realitzat unes obres de condicionament al costat de la llera del riu Gorgos amb les quals, a més de dignificar i augmentar la seguretat de la zona, s'intenta acabar amb els problemes d'inundació que patia l'aparcament subterrani d'una urbanització confrontant. Segons ha explicat el tècnic de l'àrea, Ignasi Astor, l'actuació, centrada en el final del carrer Manuel Bòrdes Valls, ha inclòs la pintura dels murs, la neteja del dens canyar que creixia al costat de la llera, la creació d'una sendera, treballs de formigonat i la instal·lació d'una barana de fusta que forma un petit mirador sobre el Gorgos. S'ha aprofitat per a arreglar els escocells, les rajoles soltes i per a fitar amb "bolardos" una zona de seguretat al costat de la caserna de la Guàrdia Civil.
Amb aquest projecte es resol el que es coneix com una “vora urbana”, que en estar inclòsa com a servitud fluvial, no va ser urbanitzada per les promotores que van construir als voltants i ha acabat convertida en un focus de crítiques veïnals. El resultat és similar al que es va aconseguir en l'altre flanc del riu amb un projecte anterior en el qual es van instal·lar baranes de fustes i uns bancs com a mobiliari urbà. Tal com pretén el departament que dirigeix l'edil Doris Courcelles, es tracta de canviar la percepció sobre la imatge dels voltants del riu, descartar la seua visió marginal com a receptor d'abocaments i convertir-ho en un espai bonic del que puguen gaudir les persones, amb senderes pels quals passejar o circular amb bicicleta. No en va, els rius Gorgos i Girona són els grans vertebradors de la comarca, per la qual cosa la intenció de l'Ajuntament de Xàbia és posar en valor el tram que travessa el terme municipal.
D'altra banda, la regidoria de Medi ambient ha realitzat aquesta setmana més tasques de neteja de barrancs i trams del Gorgos per a evitar problemes davant una possible crescuda per les pluges. En concret, s'ha actuat al costat del pont de l'Avinguda Augusta, esbrossant canyars i arrancant uns exemplars d'eucaliptus que es temia pogueren taponar el pont en cas d'una forta avinguda