Cultura programa xarrades, teatre infantil i concerts per a celebrar el 9 d’Octubre

30 sep 2011 L'Ajuntament lliurarà els premis Vila de Xàbia a Ramona Fernández de Palencia y Juan Bautista Codina Bas

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Xàbia ha organitzat diverses activitats relacionades en la festivitat del 9 d’Octubre. El dijous dia 6 començarà el programa amb una conferència sobre literatura a càrrec d'Ignasi Mora. Serà a les 20 hores en la Casa de la Cultura i el títol de la xarrada és “Abans moros i després catalans. La literatura àrab al nostre país”. El divendres al matí s'ha programat una activitat per als escolars; A les 10.30 hores en la pista d'atletisme del col•legi Graüll la companyia Scura Splats presentarà l'espectacle Monstres. A la vesprada, a les 19 hores s'inaugurarà en el Museu Arqueolòlogic i Etnogràfic l'exposició itinerant de “Titelles valencians. 1983-2006” i a les 22 hores, en l'església de Sant Bertomeu s'oferirà un concert de la banda del Centre Artístic Musical.
Ja el dissabte a la nit en la plaça de l'església hi haurà un concert a càrrec de Carles Denia i la nova rimaire, que presentarà el seu nou disc “El paradis dels paraules”.
I el diumenge 9 d’Octubre, l'Ajuntament viurà a partir de les 12 hores l'acte institucional en el qual es lliuren els premis Vila de Xàbia. Com ja es va anunciar després d'acordar-se en ple, en l'apartat als Valors Cívics, el Consistori distingirà a Juan Bautista Codina Bas, escriptor, investigador, doctor en Filosofia i Ciències de l'Educació i qui ha exercit la docència en tots els nivells de l'ensenyament.
Quant al premi 9 d’Octubre a la Solidaritat, el Consistori ha designat a Ramona Fernández de Palència, dona altruista “que ha dedicat la seua vida a la seua nombrosa família i a les persones més desfavorides socialment”.