Xàbia Viva netejará la cala de la Sardinera

28 sep 2011 Els que vulgen col.laborar han de presentar-se el diumenge, a los 9 del matí, a la Creu del Portitxol

L'associació Xàbia Viva ha organitzat en col·laboració amb el departament de Medi ambient i Serveis una neteja en la Cala de la Sardinera. Serà aquest diumenge dia 2 d'octubre i els participants podem presentar-se a les 9 del matí a la Creu del Portitxol.

La Junta directiva de l'Associació assumeix que aquesta platja tan amagada ha patit la pressió de turistes i després de comprovar la brutícia generada, ha decidit "assumir el compromís de contribuir amb un petit gra d'arena a la conscienciació general de tots els xabieros per la protecció del gran patrimoni que són el mar i les cales”, ha subratllat el president, José Buigues.
El representant de Xàbia Viva ha convidat a tots els veïns i residents a Xàbia “que senten alguna cosa pel seu poble” a participar en la jornada de neteja .Segons ha apuntat, “hem de cuidar i conservar les platges i encara que sabem que la contracta municipal neteja la majoria d'elles, en el cas de la Sardinera “presenta dificultats per a l'accés de vehicles, la qual cosa impedeix qualsevol treball rutinari”. Per açò, el treball de Xàbia Viva i els voluntaris que s'apunten permetrà incrementar la valoració i el coneixement d'aquestes cales recòndites de la localitat.
El president ha convidat a tots els xabieros, veïns, residents i ciutadans en general a participar en aquesta jornada. S'han preparat diversos grups de treball: uns aniran per la platja arreplegant la brossa i uns altres faran immersions per a arreplegar la que es troba en el fons del mar; i els responsables de Xàbia Visca estaran coordinant-ho tot. A més la Creu Roja prestarà assistència sanitària en cas de necessitat.
Per a qualsevol dubte tots poden dirigir-se al correu: xabiaviva@gmail.com, o al facebook de l'associació. La brossa que s'arreplegue serà dipositada en el Ecoparc o en un punt verd seguint els criteris del reciclat de brossa domèstica o en el lloc que indique el departament de Serveis.